Nadal: Ne znam da li sam gotov?!

Rafael Nadal kaže u intervjuu za Marku da prihvata svaku kritiku dokle god je ona izrečena sa poštovanjem.

Tenis 20.10.2015 | 08:20
Nadal: Ne znam da li sam gotov?!

“Da li sam ’mrtav’? Ne znam da li sam već gotov, ali nisam ni mnogo zabrinut u vezi sa time. Idem svojim putem, a svako ima pravo na svoje mišljenje. Neki nisu u pravu, neki kažu prave stvari, sve je to deo života, naročito kada si na televiziji. Sva ta mišljenja su validna, ali nekada je nedostajalo poštovanja“, rekao je Nadal.

Na pojedinim konferencijima za medije Rafa je rekao da mu novinari uvek postavljaju ista pitanja.

“Rekao sam to na pravi način. Nisam se osetio povređenim i nikada nešto nisam razumeo na pogrešan način. Mogo divnih stvari dogodilo mi se u karijeri i sada čujem neke loše stvari, ali to mi ne predstavlja problem. Znam ko sam i šta sam uradio, a znam i šta moram da nastavim da radim. Kada pokušaš sve, ne možeš da se osećaš obaveznim da uradiš više“.

Posle poraza od Dastina Brauna na Vimbldonu legendarni Džon Mekinro rekao je da bi Nadal trebalo da promeni trenera.

“Prihvatam različita mišljenja dokle god je ta kritika u granici normale. Možeš da kažeš da je igrač loš ili da je gotovo, ali uvek sa poštovanjem. Kada se budem povlačio, mislim da će Toni biti u mojoj loži“.

Na pitanje da li bi trebalo da potraži pomoć psihologa, Nadal je odgovorio:

“Ako budem išao kod psihologa u privatnom životu, nikada to ne bih rekao javno jer ne govorim javno o ličnim stvarima. Moj javni život je sportski, lične stvari su samo moje“.

Nadal kaže da već razmišlja o sledećoj sezoni.

“Ne znam da li ću biti maksimalno spreman za Australijan open, ali svet se ne završava tu. Ako nastavim da treniram kao sada, sledeća sezona mogla bi da bude drugačija od ove. Osećam se bolje fizički i mentalno. Posle Melburna ću odmah igrati u Riju, neću braniti titulu u Buenos Ajresu, a za posle ćemo videti“.

Pre tri godine na Olimpijskim igrama u Londonu Nadal je trebalo da nosi zastavu Španije, ali nije mogao da učestvuje zbog povrede.

“Ne zavisi od mene, ali u Riju bih voleo da nosim zastavu. Zbog povreda sam propustio mnogo važnih turnira – Gren slemove, Mastersa, finale Dejvis kupa, ali najgore je bilo to što sam propustio London. Pre svega zato što se igre održavaju svake četiri godine, a i zato što sam bio srećan jer je trebalo da nosim zastavu“, kaže 29-godišnji Nadal, koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Federer ima četvoro dece, Đokovićev sin uskoro će napuniti jednu godinu, a Marijeva supruga je trudna. Ipak, Rafa ne planira da krene putem kolega iz vrha.

“Mislim da me moj sin neće gledati na terenu, to mi nije u planu i nije nešto što bi me fasciniralo. Svako radi stvari u svoje vreme. Ja jesam porodični čovek, volim decu, ali za mene porodica znači znatno stabilniji život, a sada to nije slučaj jer mnogo putujem“.

Na pitanje da li će biti razočaran ako ne osvoji još neku Gren slem titulu, Nadal je odgovorio:

“Ne mogu da budem razočaran kada sam ih već osvojio 14. Da se moja karijera završi danas, bila bi to karijera o kojoj sam sanjao“.

Komentari / 0

Ostavite komentar