Новак: Неће бити смак свијета ако не освојим Гарос!

Новак Ђоковић каже да му је 2015. година најбоља у животу, али додаје да не жели да полети.

Тенис 19.10.2015 | 22:00
Новак: Неће бити смак свијета ако не освојим Гарос!

“Све функционише како треба у то нема сумње. Драго ми је што сам овако успешан, ово је најбоља година у мом животу. Ипак, не желим да се занесем успехом јер хоћу на овом нивоу да играм још много година“, рекао је Ђоковић после освајање титуле у Шангају, девете ове сезоне.

“Како бих то учинио, морам да останем одлучан и посвећен начину живота који водим, што није лако с обзиром на то да се константно путује. Сада сам и отац, што мало компликује ствари. Ипак, имам подршку најближих, пре свих моје супруге, а онда и браће и свог тима. Сви стоје иза мене како бих ја био најбољи што могу да будем“, додао је српски тенисер.

Ђоковић у Пекингу и Шангају није изгубио ни сет, а противници су му само у два наврата узели више од три гема у сезу.

“Мислим да сам у ове две недеље играо најбоље у животу када је реч о узастопним турнирима. Имао сам енергију, нисам се уморио, а успео сам да одржим интензитет, концентрацију и висок ниво игре од првог меча у Пекингу до финала у Шангају. Само једном у две недеље ривали су дошли до тај брејка, што је невероватно“.

Новака се и супарници сада још више плаше после изузетне сезоне у којој је играо 13 узастопних финала.

“Имао сам сјајан скор ове сезоне, али и претходних, што ми омогућује да са мање сумње у себе излазим на терен. Свестан сам да над неким играчима имам предност у менталном аспекту и то покушавам да искористим. То поштовање мора се заслужити тако што играш добро, константно и што на терен излазиш са самопоуздањем“.

Једна од ретких ствари које Новак још није успео да учини јесте трофеј на Ролан Гаросу – ове сезоне изгубио је у финалу од Стана Вавринке.

“Следећа година је олимпијска, тако да су Игре приоритет. После тога у врху листе јесте Ролан Гарос, као и сви остали Грен слем турнири. Ако никада не освојим Гарос, то неће бити смак света, и даље имам невероватну каријеру“, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар