Novak: Neće biti smak svijeta ako ne osvojim Garos!

Novak Đoković kaže da mu je 2015. godina najbolja u životu, ali dodaje da ne želi da poleti.

Tenis 19.10.2015 | 22:00
Novak: Neće biti smak svijeta ako ne osvojim Garos!

“Sve funkcioniše kako treba u to nema sumnje. Drago mi je što sam ovako uspešan, ovo je najbolja godina u mom životu. Ipak, ne želim da se zanesem uspehom jer hoću na ovom nivou da igram još mnogo godina“, rekao je Đoković posle osvajanje titule u Šangaju, devete ove sezone.

“Kako bih to učinio, moram da ostanem odlučan i posvećen načinu života koji vodim, što nije lako s obzirom na to da se konstantno putuje. Sada sam i otac, što malo komplikuje stvari. Ipak, imam podršku najbližih, pre svih moje supruge, a onda i braće i svog tima. Svi stoje iza mene kako bih ja bio najbolji što mogu da budem“, dodao je srpski teniser.

Đoković u Pekingu i Šangaju nije izgubio ni set, a protivnici su mu samo u dva navrata uzeli više od tri gema u sezu.

“Mislim da sam u ove dve nedelje igrao najbolje u životu kada je reč o uzastopnim turnirima. Imao sam energiju, nisam se umorio, a uspeo sam da održim intenzitet, koncentraciju i visok nivo igre od prvog meča u Pekingu do finala u Šangaju. Samo jednom u dve nedelje rivali su došli do taj brejka, što je neverovatno“.

Novaka se i suparnici sada još više plaše posle izuzetne sezone u kojoj je igrao 13 uzastopnih finala.

“Imao sam sjajan skor ove sezone, ali i prethodnih, što mi omogućuje da sa manje sumnje u sebe izlazim na teren. Svestan sam da nad nekim igračima imam prednost u mentalnom aspektu i to pokušavam da iskoristim. To poštovanje mora se zaslužiti tako što igraš dobro, konstantno i što na teren izlaziš sa samopouzdanjem“.

Jedna od retkih stvari koje Novak još nije uspeo da učini jeste trofej na Rolan Garosu – ove sezone izgubio je u finalu od Stana Vavrinke.

“Sledeća godina je olimpijska, tako da su Igre prioritet. Posle toga u vrhu liste jeste Rolan Garos, kao i svi ostali Gren slem turniri. Ako nikada ne osvojim Garos, to neće biti smak sveta, i dalje imam neverovatnu karijeru“, zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar