Бекенбауер: Нисам платио за домаћинство СП!

Легендарни немачки фудбалер Франц Бекенбауер негирао је да је платио мито како би Немачка добила организацију Светског првенства 2006. године.

Фудбал 19.10.2015 | 19:20
Бекенбауер: Нисам платио за домаћинство СП!

"Никада никоме нисам дао новац како би Немачка добила Светско првенство. Сигуран сам да то није учинио ниједан члан Организационог одбора кандидатуре", навео је Бекенбауер у саопштењу које је објавио његов менаџмент.

Немачки недељник Шпигл у петак је пренео да је Организациони одбор кандидатуре Немачке за домаћина Мундијала 2006. године основао црни фонд од 10,3 милиона швајцарских франака, а да је суму обезбедио бивши директор Адидаса Роберт Луис-Драјфус.

Како је наведено, новац је исплаћен пре него што је Фифа донела одлуку о домаћину Мундијала, да би се обезбедили гласови четворице азијских делегата од укупно 24 члана Извршног комитета Фифе.

Фифа је навела да су то "веома озбиљни наводи" и да ће бити "испитани у склопу истраге".

Шпигл је навео да су за црни фонд знали председник Фудбалског савеза Немачке Волфганг Нирсбах и поједини високи званичници Савеза.

Нирсбах је јуче негирао тврдње о исплати мита.

Фифа је 6. јула 2000. године доделила домаћинство Немачкој. Азијски делегати су се прикључили европским у гласању за Немачку, која је са 12:11 победила Јужну Африку, пошто се Чарлс Демпси са Новог Зеланда уздржао од гласања.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

19.10.2015 17:32

Ја Бекенбауеру вјерујем,незнам засто!!!Твој руцак је Муцак сто би Жика рекао!!!

ОДГОВОРИТЕ