Bekenbauer: Nisam platio za domaćinstvo SP!

Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer negirao je da je platio mito kako bi Nemačka dobila organizaciju Svetskog prvenstva 2006. godine.

Fudbal 19.10.2015 | 19:20
Bekenbauer: Nisam platio za domaćinstvo SP!

"Nikada nikome nisam dao novac kako bi Nemačka dobila Svetsko prvenstvo. Siguran sam da to nije učinio nijedan član Organizacionog odbora kandidature", naveo je Bekenbauer u saopštenju koje je objavio njegov menadžment.

Nemački nedeljnik Špigl u petak je preneo da je Organizacioni odbor kandidature Nemačke za domaćina Mundijala 2006. godine osnovao crni fond od 10,3 miliona švajcarskih franaka, a da je sumu obezbedio bivši direktor Adidasa Robert Luis-Drajfus.

Kako je navedeno, novac je isplaćen pre nego što je Fifa donela odluku o domaćinu Mundijala, da bi se obezbedili glasovi četvorice azijskih delegata od ukupno 24 člana Izvršnog komiteta Fife.

Fifa je navela da su to "veoma ozbiljni navodi" i da će biti "ispitani u sklopu istrage".

Špigl je naveo da su za crni fond znali predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Volfgang Nirsbah i pojedini visoki zvaničnici Saveza.

Nirsbah je juče negirao tvrdnje o isplati mita.

Fifa je 6. jula 2000. godine dodelila domaćinstvo Nemačkoj. Azijski delegati su se priključili evropskim u glasanju za Nemačku, koja je sa 12:11 pobedila Južnu Afriku, pošto se Čarls Dempsi sa Novog Zelanda uzdržao od glasanja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

19.10.2015 17:32

Ja Bekenbaueru vjerujem,neznam zasto!!!Tvoj rucak je Mucak sto bi Žika rekao!!!

ODGOVORITE