КУП ЕХФ: Борац м:тел супериорно иде даље!

Рукометаши Борца м:тел изборили су пласман у треће коло Купа ЕХФ након што су славили и у реваншу против норвешког Хаслума - у дворани "Борик" резултатом 31:25 (15:14)!

Остали спортови 19.10.2015 | 13:00
КУП ЕХФ: Борац м:тел супериорно иде даље!

Послије минималног тријумфа у Норвешкој (28:29), Бањалучани су у недјељу увече пред својом публиком поново надиграли Хаслум и заслужено изборили пласман у наредну рунду другог по јачини европског такмичења.

Послије изједначеног првог полувремена у којем је Хаслум водио са два разлике, услиједила је серија од 4:0 Борца у 20. минуту (14:12), па је првих 30 минута окончано са практично „егалом“, иако је предност била минимална на страни црвено-плавих (15:14).

У наставку, екипа Бориса Дворшека је кренула да „меље“ од 39. минута поготком Срђана Тривунџе за „плус три“ и тада је тренер гостију осјетио да минутом одмора мора да спријечи налет „Великана из Господске“.

Али не само да у томе није успио, већ је одбрана Борца додатно збила редове, а „разбранио“ се и голман Тибор Иванишевић, па је вођство почело озбиљно да расте.

Погађали су тада Бранислав Обрадовић, неколико пута, Младен Бојиновић, Стефан Јанковић, Даворин Вујовић, али је највеће овације публике побрао млади Милош Њежић, чија је „бомба“ с 10 метара подигла цијелу дворану на ноге.

У посљедњих 10 минута било је јасно да Борац не може никако да изгуби, па је Дворшек пружио шансу и млађим играчима.

Најбољи у екипи Бањалучана био је Младен Бојиновић са седам голова, Обрадовић је постигао гол мање, али је прво име утакмице ипак био голман Тибор Иванишевић са 17 одбрана!

Код гостију из Норвешке најефикаснији је био Аугуст Баскар Педерсен са седам и Јоаким Патриксон са шест погодака.

Коментари / 0

Оставите коментар