Мапа Крима поново разбјеснила Украјинце

После француског атласа за 2016. годину, у уџбенику једног од највећих универзитетских издавача "Оксфорд преса" на мапи света Крим је ушао у састав Русије.

Свијет 19.10.2015 | 09:40
Мапа Крима поново разбјеснила Украјинце

Наиме, у мапи која се односи на Русију налазе се и подаци о Криму, који је "узет од Украјине 2014. године".

Правдајући овај потез, из "Оксфорд универзити преса" кажу да када је прављена књига у обзир су узети подаци са референдума, када је 96,7 одсто гласача било за уједињење са Русијом.

Убрзо је реаговао и украјински амбасадор у Британији, који је једино замерио овој изадвачкој кући то што су заборавили да напомену да се рефернедум одржао "под претњом оружја".

"Дубоко жалим због тога што овај уџбеник доводи у заблуду студенте који се уздају у углед ваше издавачке куће. Надам се да ће у следећем издању ова жалосна грешка бити исправљена", написао је у званичном писму амбасадор Украјине у Великој Британији, Игор Кузмин.

Извор: Србија данас

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

вријеме курве, фукаре и будале

19.10.2015 07:47

Шта је ту је, Украјине више нема. Нема ни Југославије!Ко је крив? Нафта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

19.10.2015 11:35

Стаљин је руске територије (преко 80% руског становниства) које су биле у саставу Руског царства и Руске империје дао другим совјетским републикама (као Тито код нас) и зато су Руси други по вецини у бивсим совјетским републикама данас. Имали смо исти слуцај код нас, кад предсједник Југославије није био Србин и тако су Руси највеца зртва Совјетског савеза у духовном, националном и територијалном смислу, исто као Срби у СФРЈ. Разлика је у томе сто је Русија довољно јака да испуни своју уставну обавезу и застити Русе гдје год били. Тако су свом угрозеном становниству које неце у Нато и ЕУ омогуцили независност Абхазије и Јузне Осетије, анексију Крима, аутономију Новорусије и ко зна ста је следеце. Украјина це постојати као дрзава али без руских територија због лосе политике.

Name

Ја

19.10.2015 07:59

Истина боли...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

19.10.2015 09:50

Крим се вратио Русији, свиђало се то неком или не, сада више није битно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

19.10.2015 10:26

Не разумијем Украјинце, жашто се љуте. Ако је Крим украјински нека Украјинци лијепо уђу у Крим и ограде што је њихово, и заврше причу око тога.

ОДГОВОРИТЕ