Mapa Krima ponovo razbjesnila Ukrajince

Posle francuskog atlasa za 2016. godinu, u udžbeniku jednog od najvećih univerzitetskih izdavača "Oksford presa" na mapi sveta Krim je ušao u sastav Rusije.

Svijet 19.10.2015 | 09:40
Mapa Krima ponovo razbjesnila Ukrajince

Naime, u mapi koja se odnosi na Rusiju nalaze se i podaci o Krimu, koji je "uzet od Ukrajine 2014. godine".

Pravdajući ovaj potez, iz "Oksford univerziti presa" kažu da kada je pravljena knjiga u obzir su uzeti podaci sa referenduma, kada je 96,7 odsto glasača bilo za ujedinjenje sa Rusijom.

Ubrzo je reagovao i ukrajinski ambasador u Britaniji, koji je jedino zamerio ovoj izadvačkoj kući to što su zaboravili da napomenu da se refernedum održao "pod pretnjom oružja".

"Duboko žalim zbog toga što ovaj udžbenik dovodi u zabludu studente koji se uzdaju u ugled vaše izdavačke kuće. Nadam se da će u sledećem izdanju ova žalosna greška biti ispravljena", napisao je u zvaničnom pismu ambasador Ukrajine u Velikoj Britaniji, Igor Kuzmin.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

vrijeme kurve, fukare i budale

19.10.2015 07:47

Šta je tu je, Ukrajine više nema. Nema ni Jugoslavije!Ko je kriv? Nafta.

ODGOVORITE
Name

Srbin

19.10.2015 11:35

Staljin je ruske teritorije (preko 80% ruskog stanovnistva) koje su bile u sastavu Ruskog carstva i Ruske imperije dao drugim sovjetskim republikama (kao Tito kod nas) i zato su Rusi drugi po vecini u bivsim sovjetskim republikama danas. Imali smo isti slucaj kod nas, kad predsjednik Jugoslavije nije bio Srbin i tako su Rusi najveca zrtva Sovjetskog saveza u duhovnom, nacionalnom i teritorijalnom smislu, isto kao Srbi u SFRJ. Razlika je u tome sto je Rusija dovoljno jaka da ispuni svoju ustavnu obavezu i zastiti Ruse gdje god bili. Tako su svom ugrozenom stanovnistvu koje nece u Nato i EU omogucili nezavisnost Abhazije i Juzne Osetije, aneksiju Krima, autonomiju Novorusije i ko zna sta je sledece. Ukrajina ce postojati kao drzava ali bez ruskih teritorija zbog lose politike.

Name

Ja

19.10.2015 07:59

Istina boli...

ODGOVORITE
Name

Ivan

19.10.2015 09:50

Krim se vratio Rusiji, sviđalo se to nekom ili ne, sada više nije bitno!!!

ODGOVORITE
Name

Bole

19.10.2015 10:26

Ne razumijem Ukrajince, žašto se ljute. Ako je Krim ukrajinski neka Ukrajinci lijepo uđu u Krim i ograde što je njihovo, i završe priču oko toga.

ODGOVORITE