"Нећу учествовати у представи СНСД-а"

Српски члан Предсједништва Младен Иванић и министар спољних послова БиХ Игор Црнадак у уторак неће присуствовати посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој ће се расправљати како је најављено о штетном дјеловању Савеза за промјене у Сарајеву.

Република Српска 18.10.2015 | 20:53
"Нећу учествовати у представи СНСД-а"

"У питању је представа која треба да буде једна врста политичког одстрела кадрова из Савеза за промјене који представљају Републику Српску у заједничким институцијама, тако да Иванић и ја нећемо учестовати на таквој сједници", потврдио је Црнадак.

Ова сједница је конципирана на начин да је СНСД припремио 24 бесмислена наводна штетна дјеловања Савеза за промјене у заједничким институцијама. Умјесто да се говори о могућностима заједничког дјеловања, иде се у напад што је на штету Републике Српске, констатује Црнадак.

"Овај јаз који постоји између нас који представљамо Републику Српску у Сарајеву и власти у Републици Српској најтежу штету управо доноси Републици Српској, а највећу одговорност за то има онај који по Уставу треба да ради на јединству, а то је предсједник Републике Српске. Ја сам од почетка успоставио контакт са Додиком и увијек сам био спреман да заједнички радимо, али је то немогуће, ако смо стално називани издајницима", рекао је Црнадак.

Црнадак је најавио да ће посланици Савеза за промјене учествовати у расправи, а међу њима и посланици ПДП-а, и да ће имати конкретне одговоре на оптужбе. Уједно упутио је апел актуелној власти Српске.

"Да Влада и предсједник Додик кажу јавно да смо ми који радимо у заједничким институцијама представници српског народа, да нас као такве позову да заједно радимо за интересе Републике Српске. Да нас Додик позове да говоримо о изручењу Мила Радишића Републици Српској и шта треба да ураде правосудне институције", рекао је Црнадак.

Коментаришући задужење Републике Српске у износу од 300 милиона долара код једног америчког фонда, Црнадак је указао да је ово хазардерски потез Владе, јер постоје индиције да је овај капитал сумњивог поријекла.

"Оваква задужења код непровјерених фондова могу угрозити имиџ Републике Српске и преплашити и оно мало инвеститора који хоће да дођу код нас", закључио је Црнадак.

( БН ТВ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Да

18.10.2015 19:17

Наравно. Нема потребе за тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоча

20.10.2015 05:54

Па наравно, пдп неће у сукоб са снсд, пушта ове да добију по ушима, а онда напушта сзп!

Name

Хомо сапиенс

18.10.2015 19:32

Е и ви сте ми олицење правде и постења.Вријеме це показати све. Далеко вам куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сербоцоммандер

18.10.2015 22:00

Добри су ти ови твоји Црвени Кмери?! Дабоме да јесу кад вјероватно и сам припадаш том удруженом злочиначком подухвату који неки еуфемистички називају СНСД!

Name

ма

18.10.2015 19:33

А кад це да расправљају о стетном дјеловању "насег БАЈЕ" који је довео овај народ на ивицу глади 1ß

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац РС

18.10.2015 19:58

Тако се то ради млади Господине Игоре Црнадак требате му све приче које су досадиле и богу и народу само игнорисат, док не свати да треба рачун положити народу и дати оставку једном за сва времена, јер ми остаришмо са нарушеним здрављем као Борци у његовој диктатури и ништа не проживисмо добро у РС за ових протекли десет година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

18.10.2015 19:59

Све док не покренете кривичне поступке ви врло јасно учествујете у представи СНСД-а. Чова? Докле? Ало? Шта лапрдате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дел Боy

18.10.2015 23:12

Није ваљда да очекујеш да једна ложа науди другој?

Name

Тамо амо

18.10.2015 20:01

Тек би ово била катастрофа сто предлазе Црнадак у вези некаквог састанка на којем це политика одредити ста це и како радити правосудје РС па цак и правосудје Србије. Политицари, дајте се сви једном дозовите памети! Узурпирали сте сва овластења свих органа дрзаве! Зато и јест овако! Наравно да је ово сто прица Црнадак контра Додику али ово све осликава ситуацију у РС. Од правне дрзаве, ни трага ни гласа. Па зар ниједан орган не мозе повуци ниједан потез док се "неко горе" не слози!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

18.10.2015 21:33

Тако је Црнадак, пуна подрска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тра ла ла

18.10.2015 22:10

Лапрдање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

19.10.2015 12:32

Ако иде СДС зашто не идете и ви! Јесте ли у Савезу или нисте!

ОДГОВОРИТЕ