"Neću učestvovati u predstavi SNSD-a"

Srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak u utorak neće prisustvovati posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se raspravljati kako je najavljeno o štetnom djelovanju Saveza za promjene u Sarajevu.

Republika Srpska 18.10.2015 | 20:53
"Neću učestvovati u predstavi SNSD-a"

"U pitanju je predstava koja treba da bude jedna vrsta političkog odstrela kadrova iz Saveza za promjene koji predstavljaju Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama, tako da Ivanić i ja nećemo učestovati na takvoj sjednici", potvrdio je Crnadak.

Ova sjednica je koncipirana na način da je SNSD pripremio 24 besmislena navodna štetna djelovanja Saveza za promjene u zajedničkim institucijama. Umjesto da se govori o mogućnostima zajedničkog djelovanja, ide se u napad što je na štetu Republike Srpske, konstatuje Crnadak.

"Ovaj jaz koji postoji između nas koji predstavljamo Republiku Srpsku u Sarajevu i vlasti u Republici Srpskoj najtežu štetu upravo donosi Republici Srpskoj, a najveću odgovornost za to ima onaj koji po Ustavu treba da radi na jedinstvu, a to je predsjednik Republike Srpske. Ja sam od početka uspostavio kontakt sa Dodikom i uvijek sam bio spreman da zajednički radimo, ali je to nemoguće, ako smo stalno nazivani izdajnicima", rekao je Crnadak.

Crnadak je najavio da će poslanici Saveza za promjene učestvovati u raspravi, a među njima i poslanici PDP-a, i da će imati konkretne odgovore na optužbe. Ujedno uputio je apel aktuelnoj vlasti Srpske.

"Da Vlada i predsjednik Dodik kažu javno da smo mi koji radimo u zajedničkim institucijama predstavnici srpskog naroda, da nas kao takve pozovu da zajedno radimo za interese Republike Srpske. Da nas Dodik pozove da govorimo o izručenju Mila Radišića Republici Srpskoj i šta treba da urade pravosudne institucije", rekao je Crnadak.

Komentarišući zaduženje Republike Srpske u iznosu od 300 miliona dolara kod jednog američkog fonda, Crnadak je ukazao da je ovo hazarderski potez Vlade, jer postoje indicije da je ovaj kapital sumnjivog porijekla.

"Ovakva zaduženja kod neprovjerenih fondova mogu ugroziti imidž Republike Srpske i preplašiti i ono malo investitora koji hoće da dođu kod nas", zaključio je Crnadak.

( BN TV)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Da

18.10.2015 19:17

Naravno. Nema potrebe za tim.

ODGOVORITE
Name

Foča

20.10.2015 05:54

Pa naravno, pdp neće u sukob sa snsd, pušta ove da dobiju po ušima, a onda napušta szp!

Name

Homo sapiens

18.10.2015 19:32

E i vi ste mi olicenje pravde i postenja.Vrijeme ce pokazati sve. Daleko vam kuca.

ODGOVORITE
Name

Serbocommander

18.10.2015 22:00

Dobri su ti ovi tvoji Crveni Kmeri?! Dabome da jesu kad vjerovatno i sam pripadaš tom udruženom zločinačkom poduhvatu koji neki eufemistički nazivaju SNSD!

Name

ma

18.10.2015 19:33

A kad ce da raspravljaju o stetnom djelovanju "naseg BAJE" koji je doveo ovaj narod na ivicu gladi 1ß

ODGOVORITE
Name

Borac RS

18.10.2015 19:58

Tako se to radi mladi Gospodine Igore Crnadak trebate mu sve priče koje su dosadile i bogu i narodu samo ignorisat, dok ne svati da treba račun položiti narodu i dati ostavku jednom za sva vremena, jer mi ostarišmo sa narušenim zdravljem kao Borci u njegovoj diktaturi i ništa ne proživismo dobro u RS za ovih protekli deset godina.

ODGOVORITE
Name

xyz

18.10.2015 19:59

Sve dok ne pokrenete krivične postupke vi vrlo jasno učestvujete u predstavi SNSD-a. Čova? Dokle? Alo? Šta laprdate?

ODGOVORITE
Name

Del Boy

18.10.2015 23:12

Nije valjda da očekuješ da jedna loža naudi drugoj?

Name

Tamo amo

18.10.2015 20:01

Tek bi ovo bila katastrofa sto predlaze Crnadak u vezi nekakvog sastanka na kojem ce politika odrediti sta ce i kako raditi pravosudje RS pa cak i pravosudje Srbije. Politicari, dajte se svi jednom dozovite pameti! Uzurpirali ste sva ovlastenja svih organa drzave! Zato i jest ovako! Naravno da je ovo sto prica Crnadak kontra Dodiku ali ovo sve oslikava situaciju u RS. Od pravne drzave, ni traga ni glasa. Pa zar nijedan organ ne moze povuci nijedan potez dok se "neko gore" ne slozi!

ODGOVORITE
Name

Jovan

18.10.2015 21:33

Tako je Crnadak, puna podrska!

ODGOVORITE
Name

Tra la la

18.10.2015 22:10

Laprdanje!

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

19.10.2015 12:32

Ako ide SDS zašto ne idete i vi! Jeste li u Savezu ili niste!

ODGOVORITE