Видео - анализа: 23 године, 244 гола, пет ''покера'' у каријери!

Нападач Барселоне Нејмар заблистао је у мечу против Рајо Ваљекана постигавши четири гола, што му је већ пети пут да чини такав подвиг.

Фудбал 19.10.2015 | 08:40
Видео - анализа: 23 године, 244 гола, пет ''покера'' у каријери!

Нејмар је у одсуству Лионела Месија постао главни ослонац нападачке игре Каталонаца уз Луиса Суареса, а против Ваљекана је одиграо савршену партију.

Читавих 90 минута мучио је одбрамбене играче гостију, изнудио и реализовао два пенала, а на крају је све заокружио асистенцијом Уругвајцу.

Он је осам пута тресао мреже ривала и тренутно је први стрелац Примере, а у суботу је постигао четири гола по први пут од доласка на ‘Ноу Камп’. Сада има 61 погодак на 101 утакмици за ‘Блауграну’.

“Радио сам на шутирању пенала. Морам да се захвалим Масипу, Тер Стегену и Браву“, рекао је Нејмар који је до овог сусрета промашио два од три једанаестерца.

Међутим, Бразилац је у прошлости већ чинио сличне ствари јер му је ово пети пут да уписује ‘покер’.

“Не могу да објасним како радим све то, онда бих оставио трагове. Све се рађа из тренинга и понављања много пута.”

У јануару 2011. је играјући за омладинску репрезентацију Бразила разбио Парагвај, да би исте године у октобру, четири комада дао и Атлетико Параненсеу. У 2013. напунио је Униао Барбаренсе, а годину дана касније ред је био да четири гола постигне у А тиму ‘Селесаа’.

Тада је капитулирао Јапан, али Нејмару је било потребно годину дана да исти подвиг понови у Барселони. Он се тако придружио Патрику Клајверту, Самјуелу Етоу и великом пријатељу Месију који су чинили исто. Међутим, прави почетак његове голгетерске магије десио се 15. априла 2010. године када је тријумфу Сантоса над Гуаранијем од 8:1 био стрелац пет голова. Такође, тренутно је на нестварних 15 хет-трикова у каријери.

То значи да је момак рођен у месту Можи дас Крузес са 23 године постигао укупно 244 гола на 393 мечева у свим такмичењима.

Што се тиче меча са Рајом, Нејмар је имао седам шутева, а сви који су ишли у оквир гола завршили су у истом. Томе је додао асистенцију, седам центаршутева, шест успешних дриблинга и три шансе које је креирао саиграчима.

“Сви противнички тимови су компликовани. Честитам екипи Рајо Ваљекана због начина на који су нас шокирали. Играли смо добро и осигурали да три бода остану код куће. Веома сам срећан због победе и начина на који смо играли. Рајо је одлична екипа и мучили смо се да играмо са њима”, додао је бразилски мађионичар.

Трио Меси-Суарес-Нејмар (МСН) прошле сезоне постао је најбољи у историји шпанског фудбала са 122 гола и 66 асистенција на 60 утакмица. Иако је Аргентинац повређен и одсуствоваће два месеца, њих тројица наставили су у истом ритму ове сезоне.

Меси је на 10 мечева дао шест голова и три наместио саиграчима, Суарес је на две утакмице више забележио скор 7-5, док је Нејмар уз осам голова два пута асистирао, што је укупно 21 погодак и 10.

Коментари / 0

Оставите коментар