Video - analiza: 23 godine, 244 gola, pet ''pokera'' u karijeri!

Napadač Barselone Nejmar zablistao je u meču protiv Rajo Valjekana postigavši četiri gola, što mu je već peti put da čini takav podvig.

Fudbal 19.10.2015 | 08:40
Video - analiza: 23 godine, 244 gola, pet ''pokera'' u karijeri!

Nejmar je u odsustvu Lionela Mesija postao glavni oslonac napadačke igre Katalonaca uz Luisa Suaresa, a protiv Valjekana je odigrao savršenu partiju.

Čitavih 90 minuta mučio je odbrambene igrače gostiju, iznudio i realizovao dva penala, a na kraju je sve zaokružio asistencijom Urugvajcu.

On je osam puta tresao mreže rivala i trenutno je prvi strelac Primere, a u subotu je postigao četiri gola po prvi put od dolaska na ‘Nou Kamp’. Sada ima 61 pogodak na 101 utakmici za ‘Blaugranu’.

“Radio sam na šutiranju penala. Moram da se zahvalim Masipu, Ter Stegenu i Bravu“, rekao je Nejmar koji je do ovog susreta promašio dva od tri jedanaesterca.

Međutim, Brazilac je u prošlosti već činio slične stvari jer mu je ovo peti put da upisuje ‘poker’.

“Ne mogu da objasnim kako radim sve to, onda bih ostavio tragove. Sve se rađa iz treninga i ponavljanja mnogo puta.”

U januaru 2011. je igrajući za omladinsku reprezentaciju Brazila razbio Paragvaj, da bi iste godine u oktobru, četiri komada dao i Atletiko Paranenseu. U 2013. napunio je Uniao Barbarense, a godinu dana kasnije red je bio da četiri gola postigne u A timu ‘Selesaa’.

Tada je kapitulirao Japan, ali Nejmaru je bilo potrebno godinu dana da isti podvig ponovi u Barseloni. On se tako pridružio Patriku Klajvertu, Samjuelu Etou i velikom prijatelju Mesiju koji su činili isto. Međutim, pravi početak njegove golgeterske magije desio se 15. aprila 2010. godine kada je trijumfu Santosa nad Guaranijem od 8:1 bio strelac pet golova. Takođe, trenutno je na nestvarnih 15 het-trikova u karijeri.

To znači da je momak rođen u mestu Moži das Kruzes sa 23 godine postigao ukupno 244 gola na 393 mečeva u svim takmičenjima.

Što se tiče meča sa Rajom, Nejmar je imao sedam šuteva, a svi koji su išli u okvir gola završili su u istom. Tome je dodao asistenciju, sedam centaršuteva, šest uspešnih driblinga i tri šanse koje je kreirao saigračima.

“Svi protivnički timovi su komplikovani. Čestitam ekipi Rajo Valjekana zbog načina na koji su nas šokirali. Igrali smo dobro i osigurali da tri boda ostanu kod kuće. Veoma sam srećan zbog pobede i načina na koji smo igrali. Rajo je odlična ekipa i mučili smo se da igramo sa njima”, dodao je brazilski mađioničar.

Trio Mesi-Suares-Nejmar (MSN) prošle sezone postao je najbolji u istoriji španskog fudbala sa 122 gola i 66 asistencija na 60 utakmica. Iako je Argentinac povređen i odsustvovaće dva meseca, njih trojica nastavili su u istom ritmu ove sezone.

Mesi je na 10 mečeva dao šest golova i tri namestio saigračima, Suares je na dve utakmice više zabeležio skor 7-5, dok je Nejmar uz osam golova dva puta asistirao, što je ukupno 21 pogodak i 10.

Komentari / 0

Ostavite komentar