Бараж: БиХ - Ирска, реакције...

"Ни до сада нам није било лако, али знам да имамо капацитет и да можемо побиједити сваког противника", поручио је Мехмед Баждаревић, селектор репрезентације БиХ коментаришући данашњи жријеб баража за ЕУРО 2016.! Селектор ирске фудбалске репрезентације Мартин О'Нил је казао да је БиХ тежак противник, али да Ирци имају шансе уколико у првом мечу у гостима остваре добар резултат.

Фудбал 18.10.2015 | 23:40
Бараж: БиХ - Ирска, реакције...

"Опште мишљење је да смо добили најтежег противника, али ми смо знали да је сваки противник тежак. Можда би нам лакше било да реванш играмо код куће", истакао је Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине коментаришући данашњи жријеб баража за ЕУРО 2016 у којем ће његови изабраници играти против Републике Ирске.

Баждаревић је рекао да "морамо бити у најбољој форми, здрави и спремни за велики окршај".

"Ни до сада нам није било лако али знам да имамо капацитет и да можемо побиједити сваког противника", поручио је Баждаревић.

И његов асистент у стручном штабу Драган Перић вјерује да БиХ може изборити наступ на ЕУРО 2016.

"Био нам је тежак пут до баража, а сада је и жријеб потврдио да нам неће бити лако у баражу. Надам се и вјерујем да ћемо наћи начин да кроз двије утакмице остваримо циљ и пласман на ЕП", казао је Перић.

Селектор фудбалске репрезентације Републике Ирске Мартин О'Нил тврди да његов тим има шансе да у баражу буде бољи од Босне и Херцеговине и да се пласира на ЕУРО наредне године у Француску.

Непосредно након што су данас у швајцарском Ниону извучени парови баража за пласман на ЕУРО, селектор Ирске О'Нил је казао да их очекује тежак двомеч против БиХ, али да имају шансу да изборе карту за ЕП.

"Уколико постоји ишта што нам иде на руку у овој ситуацији, то је чињеница да реванш меч играмо у Даблину пред домаћом публиком. У првом мечу у БиХ морамо бити изузетно добри да бисмо задржали шансе и да би други меч у Даблину значио нешто", казао је О'Нил.

Истичући да је у екипи присутна позитивна атмосфера због посљедње побједе над Њемачком, О'Нил је казао да у наредних неколико седмица треба обавити припреме за меч против БиХ како би дали максимум на терену. Додао је да постоје неизвјесност када су у питању суспендовани и повријеђени играчи, али да је то нешто на шта се не може много утицати.

Након историјског наступа на Свјетском првенству прошле године у Бразилу, репрезентација БиХ ће у баражу против селекције Републике Ирске покушати изборити и први наступ на Европском првенству.

БиХ је до сада против Ираца играла само једну утакмицу и Ирци су славили минималну побједу (0:1). Ирска је веома искусна у утакмицама баража за ЕУРО јер је у досадашњих пет доигравања играла четири пута и имала половичан успјех.

"Чињеница да нису изгубили у двије утакмице против Њемачке довољно говори о њиховом квалитету", изјавио је Един Џеко, капитен репрезентације Босне и Херцеговине.

"Очекују нас двије изузетно тешке утакмице. Знамо снагу Ирске, коју јако цијенимо и која се до посљедњег кола борила за одлазак на ЕУРО. Чињеница да нису изгубили у двије утакмице против Њемачке довољно говори о њиховом квалитету", изјавио је Един Џеко, капитен фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине коментаришући данашњи жријеб баража за ЕУРО 2016, који је за противника "змајевима" додијелио Републику Ирску.

Џеко је поручио и да "вјерује да ће стручни штаб репрезентације, баш као и до сада, анализирати њихове добре и лоше стране, и да сви знамо да су опасни у прекидима и да играју на дуге лопте".

"Познајем већину играча из Премијершипа, али исто тако вјерујем да и они познају нас. Нећемо ништа препустити случају и спремићемо се за оно што нас очекује, а јако је битно да у обје утакмице уђемо, не са 100 посто, већ са 200 одсто својих могућности, јер само тако можемо и проћи даље. Наравно, добро би било када бисмо у првом мечу у Зеници постигли добар резултат уочи реванша, с обзиром на то да ће им недостајати неколико битних играча", рекао је Џеко.

"Стигли смо на корак до пласмана на ЕУРО и било коју екипу да смо извукли, очекивале би нас двије тешке утакмице. Свака екипа је неугодна на свој начин, али као и много пута до сада, све ће на крају зависити од нас самих".

У баражу за ЕУРО 2016 осим дуела БиХ - Република Ирска, састаће се и Украјина - Словенија, Шведска - Данска, Норвешка - Мађарска.

Прву утакмицу баража "змајеви" ће против Ирске одиграти 13. новембра на зеничком стадиону "Билино поље", док је реванш у Даблину три дана касније.

Све утакмице баража играће се од 20:45 часова, изузев меча Украјина - Словенија, који ће почети у 18.

Четири селекције побједнице двомеча баража, уз домаћина шампионата Француску и 19 из квалификација директно пласираних репрезентација, играће на Европском првенству од 10. јуна до 10. јула идуће године.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дом у срцу

18.10.2015 21:48

Сретно Босно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

19.10.2015 03:30

Убаци Меша Милана и Џеку у шпиц, немој ко папе играти са једним!!! Џеку вазда тројица чувају, сад ће почети и Милана... Убаци их обојицу мајке ти, добијамо 100%. Само их паркирај у шеснестерац, ко ће им шта, обојица по два метра, има ирци да се изгубе. А још им главуше босанске, не може боље од њихове комбинације. Ако ништа, повући ће на себе барем пет играћа, онда може и Беговић да трпа голове. ПРОБАЈ МЕША, НЕШ' СЕ ЗАЈЕБАТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

19.10.2015 05:57

Ако се зели ици на ЕП нема везе које противник. Уз мало спортске среце и умијеца мозе се бити бољи у Двије утакмице. Сретно Змајеви.

ОДГОВОРИТЕ