Хиљаде миграната блокирано у Србији

Око 2.000 миграната, који чекају да пређу из Србије у Хрватску, исцрпљени су и недостају им намирнице, рекао је чешки хуманитарни радник Јан Пинос.

Регион 18.10.2015 | 15:42
Хиљаде миграната  блокирано у Србији

Пинос, из групе добровољаца која помаже мигрантима, рекао је да пребукирани гранични прелаз између двије земље подсјећа на "брану на ријеци".

Хиљаде људи остало је блокирано у Србији и Хрватској након што је Мађарска затворила границу са Хрватском и преусмјерила мигранте у Словенију.

Пинос је рекао да тај нови систем преусмјеравања миграната у правцу Словеније још не функционише.

Словенија је саопштила да ће да прима 2.500 људи дневно, због чега многи људи чекају. Пинос је рекао да избјеглице чекају сатима и да су људи исцрпљени, преноси АП.

У међувремену, портпарол агенције УН за избјеглице /УНХЦР/ Бабар Балох рекао је да је одлука Мађарске да затвори границу повећала патње миграната.

Он је додао да је преусмјеравање на Словенију значајно продужило путовање миграната у правцу западне Европе.

Балох је рекао да је око 4.000 миграната стигло у Словенију од када је Мађарска у петак затворила границу. Он је упозорио на успоравање кретања миграната истичући да може да дође до потпуног застоја.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Научник

18.10.2015 14:12

То су они коју си против Асада и регуларне сиријске војске, а нису хтели да се у редовима регуларне сиријске војске боре против терориста исламске државе, сви они су војни обвезници и дезертери из Асадове армије. Под хитно све дезертере депортовати Асаду да се боре против исламске државе. Иначе се са овим азилантима гради инфраструктура за изградњу исламске државе на Балкану на српској земљи. Захтевамо од државе да као и све друге земље које су затворила границе за азиланте из Сирији и других земаља, одмах постави ограду на југу Србије и спрече улазак азиланата. То што их Немачка тренутно прима, само значи да је то припрема за њихово депортовања на Балкан кад се стекну услове када Србију и БиХ увуку у Европску унију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

18.10.2015 14:33

Драмосер це њих удомити,на грбацу напаценом народу!!!

ОДГОВОРИТЕ