Бараж за ЕП: ''Змајеви'' на Ирце!

Репрезентација Босне и Херцеговине у доигравању за одлазак на Европско првенство у Француској 2016. године играће против Републике Ирске, одлучено је данашњим жријебом у Ниону. "Змајеви" домаћини у првом мечу.

Фудбал 18.10.2015 | 13:00
Бараж за ЕП: ''Змајеви'' на Ирце!

Босна и Херцеговина још једном није била миљеник среће на жријебу баража.

"Змајеви" ће преко Републике Ирске покушаће обезбиједити пласман на Европско првенство у Француској 2016. године, жријебом у Ниону одлучено је да ће бх. репрезентација бити домаћини у првом мечу.

Након што је жријеб спојио ове двије селекције, на лицу селектора БИХ Мехмеда Баждаревића могло се препознати незадовољство.

Баждаревићева жеља била је да БиХ избјегне Словенију, што се и остварило, али по свему судећи није претјерано задовољан кога су "змајевима" додијелиле куглице на жријебу.

Вјероватно је то због чињенице да бх. репрезентација никада до сада у историји није славила против Ирске, док је побјеђивала све остале ривале који су били у комбинацији за противника у баражу. Због овога, али и тренутне форме и острвског менталитета, Ирце је желио да избјегне и потпредсједник Фудбалског савеза БиХ Дарко Љубојевић.

Прве утакмице баража играће се у периоду између 12. и 14. новембра, а реванши од 15. до 17. новембра.

Делегацију БиХ на жријебу у Ниону представљали су селектор "змајева" Мехмед Баждаревић, потпредсједник Фудбалског савеза БиХ Дарко Љубојевић, секретар стручног штаба репрезентације Елмир Пилав и генерални секретар Савеза Јасмин Баковић.

Босна и Херцеговина никада до сада није играла на шампионату Старог континента. Најближа томе била је у квалификацијама за ЕУРО 2012 у Украјини и Пољској, када је, такође у баражу, у двомечу елиминисана од Португала (0:0, 2:6).

Тим Мехмеда Баждаревића сада има историјску прилику да оде на друго узастопно велико такмичење, након учешћа на Мундијалу у Бразилу прошле године.

ЕУРО 2016 у Француској биће одигран од 10. јуна до 10. јула, а први пут на првенству Европе учествоваће 24 репрезентације.

ПАРОВИ БАРАЖА:

Украјина - Словенија
Шведска - Данска
Босна и Херцеговина - Република Ирска
Норвешка - Мађарска

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

фудбал

18.10.2015 11:07

Тески су Ирци,али све се мозе када се хоце и постоји зеља!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

18.10.2015 11:29

Сретно змајеви . Пјаниц, Дзеко, Ибисевиц и Дјуриц це барем 2 пута мрезу подерати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

кусур

18.10.2015 11:42

Ако бог да

Name

Дербy

18.10.2015 12:26

Ваља трчати 90 мин. борбени су Ирци, али ипак имамо боље играче. Напад је одличан, средина је добра, ако Пјаниц буде боље играо, одбрана је мало спора, ту може пуно боље

ОДГОВОРИТЕ