СНС: Оптужбе на рачун Вучића - скандалозне

Српска напредна странка сматра да су оптужбе РТС-а и њиховог аналитичара Зорана Пановића да је председник Српске напредне странке и председник Владе Србије, Александар Вучић, режирао представу и политички напад на амбасадора Велике Британије у Београду, Дениса Кифа, скандалозне.

Србија 18.10.2015 | 11:32
СНС: Оптужбе на рачун Вучића - скандалозне

"Српска напредна странка указује јавности на чињеницу да Александар Вучић никада није, нити ће икада контролисати говоре својих пријатеља, сарадника и гостију, а режије и представе увек ћемо оставити РТС-у и разним Пановићима", наводи се у саопштењу Службе за информисање СНС.

Главни уредник листа "Данас" Зоран Пановић рекао је синоћ у Дневнику РТС, коментаришући прославу поводом седам година рада СНС, да је то Вучићева представа јер је морао да зна шта ће у свом говору поручити режисер Емир Кустурица.

Кустурица је рекао да није "случајно то што нам је баш Британац донео вест да улазак у ЕУ значи признавање Косова"."Косово је највеће поглавље политичке пљачке новије историје Европе. Није такве било од ампутације Судета од Чешке.

Косово је било почетак новог империјализма, где су оне старе вазале, који су се некад зјапили по шаторима, преселили у хајате и риџенсиије и дали им микрофоне преко којих се преноси информација да је боље бити роб него фараон. У тој идеји су увек предњачили Енглези и није случајно да вам је, Александре, баш енглески министар иностраних послова донео вест у којем постаје јасно да улазак у Европу значи и признавање Косова.

Још су давно енгелски лордови, а то пише у књигама, били писци извештаја из Истанбула и краљици мајци називали Србе малим Русима у Европи, дакле још од времена Отоманске империје", рекао је Кустурица обраћајући се окупљенима у београдском Центру "Сава".

Обраћајући се после Кустурице, председник СНС и премијер Србије се осврнуо те његове речи и рекао:"Даме и господо, драги пријатељи, а сви који су овде са нама наши су пријатељи.

И мислим да смо успели да покажемо да смо у стању да окупимо људе из целог света, који не морају да нас подржавају, али који желе, могу и хоће да нас чују.

Зато вас молим да једном великим аплаузом поздравите све наше пријатеље из света, све амбасадоре који су овде, да се мој пријатељ Кустурица не наљути, и Дениса Кифа, и господина Чепурина,и да покажемо да је то пут који ћемо да градимо и правимо и у будућности".

Британски амбасадор Киф је напустио салу за време Кустуричиног говора, а вратио се, како су пренели поједини медији, на молбу чланова СНС.

Извор: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

блм

18.10.2015 10:10

Не волим Кустурицу,Додиног брата по лоповлуку,али овај пут ниста није слагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

18.10.2015 15:48

То је смрад.

Name

вирус

18.10.2015 18:50

Јест да је ,"смрад" ал то сто је реко знамо сви да је истина, Британац је јос веци СМРАДОЊА.

Name

Освит

18.10.2015 10:14

Добро је да су пале тензије око односа Србије и ЕУ и они који покусавају долијевати уље на ватру нису нимало добронамјерни било да се ради о Кустурици било о аналитицарима који из његових изјава праве конструкције које у овој ситуацији нимало не одговарају Србији.Господин Вуциц мора да схвати да као пресједник владе мора да се понаса као дрзавник и да препозна оне ције идеје без обзира да ли су ствар увјерења или неких других намјера стете друству изолује и да евентуална лицна пријатељства не смије стављати изнад интереса Дрзаве Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немојте тако

18.10.2015 10:19

Па Вучић нам чува Радишића, Шкрбића, Сувару и сличне за црне дане, немојте тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

18.10.2015 11:03

Овакви говори Кустурице, пред овим аудиторијем и у ово вријеме, није ништа друго него страствено паљење нечијих тамо застава, а за државу му се ј... шта ће и докле ће...Какав само цинизам у апстракцији његових менталних конструкција, па Вучић је морао да зна да сви његови пријатељи нису и пријатељи држави...Да није тужно било би смешно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

саб

18.10.2015 11:28

Енглези су велико зло и увијек против Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Год, дамн Тхе Qуеен!

18.10.2015 11:47

Да све зависи од перфидних Енглеза и британске круне, Срби и данас живјели под Турцима и плаћали "данак у крви". Још од времена Бенџамина Д'Израелија и "Источног питања" - тј. од почетка 19. вијека - па до дана данашњег, најгеноциднија (бриз+танска) нација на свијету која је колонизовала, поробила и опљачкала пола земаљске кугле, и искоријенила на десетине народа и цивилизација у Азији, Африци, Америци... досљедно и предано ради против српских (из њихове визуре "мало-руских") националних интереса на Балкану. Повремено су успијевали да наивне Србе "упрегну" за своје циљеве и интересе, злоупотребљавајући српско бунтовништво и слободарство, користећи нас као своје "топовско месо" и "потрошну робу". Никад више! --- Британско-њемачка иниЦИАтива… јуче, данас, сутра… Апропо: „По сваку цену спречити мешање Енглеза у наше унутрашње ствари… Енглези су обични трговци људским месом и да нема Немаца, Енглези би били најгори народ на свету.”(Ђенерал Драгољуб Михаиловић, из депеша обласним четничким командантима, 1943. год.).

ОДГОВОРИТЕ