SNS: Optužbe na račun Vučića - skandalozne

Srpska napredna stranka smatra da su optužbe RTS-a i njihovog analitičara Zorana Panovića da je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, režirao predstavu i politički napad na ambasadora Velike Britanije u Beogradu, Denisa Kifa, skandalozne.

Srbija 18.10.2015 | 11:32
SNS: Optužbe na račun Vučića - skandalozne

"Srpska napredna stranka ukazuje javnosti na činjenicu da Aleksandar Vučić nikada nije, niti će ikada kontrolisati govore svojih prijatelja, saradnika i gostiju, a režije i predstave uvek ćemo ostaviti RTS-u i raznim Panovićima", navodi se u saopštenju Službe za informisanje SNS.

Glavni urednik lista "Danas" Zoran Panović rekao je sinoć u Dnevniku RTS, komentarišući proslavu povodom sedam godina rada SNS, da je to Vučićeva predstava jer je morao da zna šta će u svom govoru poručiti režiser Emir Kusturica.

Kusturica je rekao da nije "slučajno to što nam je baš Britanac doneo vest da ulazak u EU znači priznavanje Kosova"."Kosovo je najveće poglavlje političke pljačke novije istorije Evrope. Nije takve bilo od amputacije Sudeta od Češke.

Kosovo je bilo početak novog imperijalizma, gde su one stare vazale, koji su se nekad zjapili po šatorima, preselili u hajate i ridžensiije i dali im mikrofone preko kojih se prenosi informacija da je bolje biti rob nego faraon. U toj ideji su uvek prednjačili Englezi i nije slučajno da vam je, Aleksandre, baš engleski ministar inostranih poslova doneo vest u kojem postaje jasno da ulazak u Evropu znači i priznavanje Kosova.

Još su davno engelski lordovi, a to piše u knjigama, bili pisci izveštaja iz Istanbula i kraljici majci nazivali Srbe malim Rusima u Evropi, dakle još od vremena Otomanske imperije", rekao je Kusturica obraćajući se okupljenima u beogradskom Centru "Sava".

Obraćajući se posle Kusturice, predsednik SNS i premijer Srbije se osvrnuo te njegove reči i rekao:"Dame i gospodo, dragi prijatelji, a svi koji su ovde sa nama naši su prijatelji.

I mislim da smo uspeli da pokažemo da smo u stanju da okupimo ljude iz celog sveta, koji ne moraju da nas podržavaju, ali koji žele, mogu i hoće da nas čuju.

Zato vas molim da jednom velikim aplauzom pozdravite sve naše prijatelje iz sveta, sve ambasadore koji su ovde, da se moj prijatelj Kusturica ne naljuti, i Denisa Kifa, i gospodina Čepurina,i da pokažemo da je to put koji ćemo da gradimo i pravimo i u budućnosti".

Britanski ambasador Kif je napustio salu za vreme Kusturičinog govora, a vratio se, kako su preneli pojedini mediji, na molbu članova SNS.

Izvor: Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

blm

18.10.2015 10:10

Ne volim Kusturicu,Dodinog brata po lopovluku,ali ovaj put nista nije slagao.

ODGOVORITE
Name

Miki

18.10.2015 15:48

To je smrad.

Name

virus

18.10.2015 18:50

Jest da je ,"smrad" al to sto je reko znamo svi da je istina, Britanac je jos veci SMRADONJA.

Name

Osvit

18.10.2015 10:14

Dobro je da su pale tenzije oko odnosa Srbije i EU i oni koji pokusavaju dolijevati ulje na vatru nisu nimalo dobronamjerni bilo da se radi o Kusturici bilo o analiticarima koji iz njegovih izjava prave konstrukcije koje u ovoj situaciji nimalo ne odgovaraju Srbiji.Gospodin Vucic mora da shvati da kao presjednik vlade mora da se ponasa kao drzavnik i da prepozna one cije ideje bez obzira da li su stvar uvjerenja ili nekih drugih namjera stete drustvu izoluje i da eventualna licna prijateljstva ne smije stavljati iznad interesa Drzave Srbije.

ODGOVORITE
Name

Nemojte tako

18.10.2015 10:19

Pa Vučić nam čuva Radišića, Škrbića, Suvaru i slične za crne dane, nemojte tako.

ODGOVORITE
Name

sova

18.10.2015 11:03

Ovakvi govori Kusturice, pred ovim auditorijem i u ovo vrijeme, nije ništa drugo nego strastveno paljenje nečijih tamo zastava, a za državu mu se j... šta će i dokle će...Kakav samo cinizam u apstrakciji njegovih mentalnih konstrukcija, pa Vučić je morao da zna da svi njegovi prijatelji nisu i prijatelji državi...Da nije tužno bilo bi smešno...

ODGOVORITE
Name

sab

18.10.2015 11:28

Englezi su veliko zlo i uvijek protiv Srba.

ODGOVORITE
Name

God, damn The Queen!

18.10.2015 11:47

Да све зависи од перфидних Енглеза и британске круне, Срби и данас живјели под Турцима и плаћали "данак у крви". Још од времена Бенџамина Д'Израелија и "Источног питања" - тј. од почетка 19. вијека - па до дана данашњег, најгеноциднија (бриз+танска) нација на свијету која је колонизовала, поробила и опљачкала пола земаљске кугле, и искоријенила на десетине народа и цивилизација у Азији, Африци, Америци... досљедно и предано ради против српских (из њихове визуре "мало-руских") националних интереса на Балкану. Повремено су успијевали да наивне Србе "упрегну" за своје циљеве и интересе, злоупотребљавајући српско бунтовништво и слободарство, користећи нас као своје "топовско месо" и "потрошну робу". Никад више! --- Британско-њемачка иниЦИАтива… јуче, данас, сутра… Апропо: „По сваку цену спречити мешање Енглеза у наше унутрашње ствари… Енглези су обични трговци људским месом и да нема Немаца, Енглези би били најгори народ на свету.”(Ђенерал Драгољуб Михаиловић, из депеша обласним четничким командантима, 1943. год.).

ODGOVORITE