Мото ГП: Каква трка – тријумф Маркеса, Роси без подијума!

Возач Репсол Хонде Марк Маркес тријумфовао је на Великој награди Аустралије, 16. трци сезоне у краљевској класи Мото ГП шампионата.

Остали спортови 18.10.2015 | 12:00
Мото ГП: Каква трка – тријумф Маркеса, Роси без подијума!

Маркес је на стази „Филип Ајланд“ дошао до 50. победе у каријери после сјајне борбе у којој су учествовала четворица возача, претекавши Хорхеа Лоренца на Јамахи у последњем кругу.

Њима двојици се на подијуму придружио возач Дукатија Андреа Јаноне, пошто је у директном дуелу победио водећег у генералном пласману Валентина Росија.

Велика награда Аустралије без сумње је свим љубитељима пружила много узбуђења и може да конкурише као једна од најзанимљивијих трка не само ове сезоне, већ у последњој деценији. Четворица возача су до последњег круга конкурисала за тријумфу, а на крају је ’Доктор’ био тај који је остао кратких рукава, пошто је морао да се задовољи четвртим местом.

Лоренцо је био тај који је возио током већег дела трке, али ниједног тренутка није успео да се одвоји од својих ривала. Иза њега су Маркес, Јаноне и Роси водили велику борбу, што Лоренцо није успео да искористи јер није могао да нађе прави ритам, али се пред последњи круг чинило да је на правом путу до тријумфа.

Међутим, Маркес се ту много питао, па је уследио његов потпуно невероватан последњи круг, у којем се одвојио од Јанонеа и Росија и без проблема претекао Лоренца. Иза, возач Дукатија је сјајно успео да се одупре нападима ’Доктора’, који је тек други пут ове сезоне остао без подијума.

Бољи од осталих, пет секунди иза Маркеса, био је други возач Репсол Хонде Дани Педроса, испред Маверика Вињалеса на Сузукију и возача ЛЦР Хонде Кала Крачлоуа. Прву десторицу комплетирали су браћа Еспаргаро – Пол и Алеш, уз Бредлија Смита на Јамахи екипе Тех 3.

До краја сезоне остале су две трке, пред које ’Доктор’ држи челну позицију у генералном пласману са само 11 бодова предности у односу на Лоренца

Овогодишњи Мото ГП шампионат наставља се већ 26. октобра трком за Велику наградом Малезије на стази „Сепанг“.

Коментари / 0

Оставите коментар