Милош Пантовић, будућност Бајерна и Србије...

Воли Новака и Звезду, сања дрес "Орлова"! Талентовани нападач Милош Пантовић дебитовао је за Бајерн у победи над Вердером са 1:0, што је био мали сплет околности, али и награда за учинак у млађим категоријама. То није прошло незапажено у Србији, где је прорадила жеља да млади голгетер остане при амбицији да обуче дрес "орлова".

Фудбал 19.10.2015 | 09:40
Милош Пантовић, будућност Бајерна и Србије...

Желео је Пеп Гвардиола да сачува минимално вођство од 1:0 на тешком гостовању, а пред крај, није имао много опција. Према речима спортског директора Матијаса Самера, на клупи су били ровити Ћави Мартинез, Даглас Кошта и Јан Кирхоф, затим голман Улрајх, 18-годишњи Ђанлука Гаудино и годину дана старији Милош.

Њему је указано поверење као мала награда за партије у млађим категоријама, прошле године је на 13 мечева за Б тим Бајерна постигао пет голова, али наступ добија на значају пошто у баварском гиганту и нису превише задовољни развојем талената, преносе немачки медији.

Од Давида Алабе који је од 16. године пролазио кроз систем Бајерна, нико није направио велики искорак, па је Бајерн почео да гради нови омладински тренинг центар на северу Минхена, у жељи да се такмичи са Барселоном која се одавно ослања на фабрику талената "Ла Масија".

Зато је и рано за прогнозе што се тиче Пантовићевог уласка у сениорску конкуренцију, али је и дебитантски наступ добар знак и подстрек за момка који корене вуче из Ариља.

Већ пре две године је Милош постао познат српској јавности, а тада је за "Моцартспорт" открио да обожава Новака Ђоковића Дејана Станковића, Немању Видића и Новака Ђоковића. Његов таленат није промакао Партизану, али је Милош одбио да дође на пробни тренинг пошто је са друговима играо на турниру само током одмора између обавеза у баварском гиганту.

У Фудбалском савезу чине све како би Милош постао "орлић", а његов отац Вељо не крије да он жели да игра за Србију. Још у октобру прошле године је тадашњи заменик директора млађих категорија Митар Мркела најавио да ће Пантовић бити на ширем списку кандидата за Мундијалито, али он тада није успео да се наметне за репрезентативне селекције и позив Вељка Пауновића.

Већ је био на списку Ивана Томића у фебруару за пријатељске мечеве против Хрватске, у саставу У19 репрезентације, али тада није добио шансу.

Коментари / 0

Оставите коментар