Miloš Pantović, budućnost Bajerna i Srbije...

Voli Novaka i Zvezdu, sanja dres "Orlova"! Talentovani napadač Miloš Pantović debitovao je za Bajern u pobedi nad Verderom sa 1:0, što je bio mali splet okolnosti, ali i nagrada za učinak u mlađim kategorijama. To nije prošlo nezapaženo u Srbiji, gde je proradila želja da mladi golgeter ostane pri ambiciji da obuče dres "orlova".

Fudbal 19.10.2015 | 09:40
Miloš Pantović, budućnost Bajerna i Srbije...

Želeo je Pep Gvardiola da sačuva minimalno vođstvo od 1:0 na teškom gostovanju, a pred kraj, nije imao mnogo opcija. Prema rečima sportskog direktora Matijasa Samera, na klupi su bili roviti Ćavi Martinez, Daglas Košta i Jan Kirhof, zatim golman Ulrajh, 18-godišnji Đanluka Gaudino i godinu dana stariji Miloš.

Njemu je ukazano poverenje kao mala nagrada za partije u mlađim kategorijama, prošle godine je na 13 mečeva za B tim Bajerna postigao pet golova, ali nastup dobija na značaju pošto u bavarskom gigantu i nisu previše zadovoljni razvojem talenata, prenose nemački mediji.

Od Davida Alabe koji je od 16. godine prolazio kroz sistem Bajerna, niko nije napravio veliki iskorak, pa je Bajern počeo da gradi novi omladinski trening centar na severu Minhena, u želji da se takmiči sa Barselonom koja se odavno oslanja na fabriku talenata "La Masija".

Zato je i rano za prognoze što se tiče Pantovićevog ulaska u seniorsku konkurenciju, ali je i debitantski nastup dobar znak i podstrek za momka koji korene vuče iz Arilja.

Već pre dve godine je Miloš postao poznat srpskoj javnosti, a tada je za "Mocartsport" otkrio da obožava Novaka Đokovića Dejana Stankovića, Nemanju Vidića i Novaka Đokovića. Njegov talenat nije promakao Partizanu, ali je Miloš odbio da dođe na probni trening pošto je sa drugovima igrao na turniru samo tokom odmora između obaveza u bavarskom gigantu.

U Fudbalskom savezu čine sve kako bi Miloš postao "orlić", a njegov otac Veljo ne krije da on želi da igra za Srbiju. Još u oktobru prošle godine je tadašnji zamenik direktora mlađih kategorija Mitar Mrkela najavio da će Pantović biti na širem spisku kandidata za Mundijalito, ali on tada nije uspeo da se nametne za reprezentativne selekcije i poziv Veljka Paunovića.

Već je bio na spisku Ivana Tomića u februaru za prijateljske mečeve protiv Hrvatske, u sastavu U19 reprezentacije, ali tada nije dobio šansu.

Komentari / 0

Ostavite komentar