Ноле, јеси ли свјестан какву поруку шаљеш ривалима?!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић тријумфом над Ендијем Маријем у полуфиналу Мастерса у Шангају за 67 минута послао је јасну поруку свим својим ривалима.

Тенис 18.10.2015 | 10:20
Ноле, јеси ли свјестан какву поруку шаљеш ривалима?!

Последњих недеља, али и током већег дела сезоне јасно је да Новак класа за себе, а то је потврдио победом над Маријем са 6:1, 6:3.

После тог меча, новинар је поставио Ђоковићу занимљиво питање: Какву поруку први рекет света шаље другим играчима када на такав начин победи другог тенисера на планети, а Новак је одговорио:

„Увек се надате да ћете моћи да играте на овом нивоу, али сваки дан је другачији. Понекад се ваше најбоље мења од дана до дана, али сам својом игром последњих недеља показао праву поруку самом себи, на то сам фокусиран. Покушавам да искористим самопоуздање које сам добио од сваке победе ове сезоне за мечеве који следе“.

За дуел са Маријем, Новак је рекао да му је то био вероватно најбољи меч који је одиграо у последње две недеље.

„Најбољи меч на турниру, можда и најбољи на турнеји у Азији, а очигледно и у најбољем тренутку, јер сам играо са једним од својих највећих ривала, Ендијем, који је у доброј форми. Играо је веома добро против Бердиха у четвртфиналу и знао сам да ће дати све од себе на терену, да ће бити агресивни, али сам се добро бранио, нисам му дозволио да диктира ритам игре. Није сервирао добро, а ја јесам и то ми је помогло“, нагласио је српски тенисер.

Новаков ривал у финалу биће Француз Жо-Вилфрид Цонга, који је у полуфиналу у три сета победио Рафаела Надала. Тај меч игра се у недељу од 10.30 по нашем времену.

„Чека ме дуел са тенисером који је играо сјајно ове недеље, одлично се показао и против Надала у полуфиналу, али се надам да ћу наставити овај низ. Не желим овде да се зауставим, знам да ће бити агресиван, знам шта да очекујем јер смо играли много пута до сада“, истакао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар