Nole, jesi li svjestan kakvu poruku šalješ rivalima?!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfom nad Endijem Marijem u polufinalu Mastersa u Šangaju za 67 minuta poslao je jasnu poruku svim svojim rivalima.

Tenis 18.10.2015 | 10:20
Nole, jesi li svjestan kakvu poruku šalješ rivalima?!

Poslednjih nedelja, ali i tokom većeg dela sezone jasno je da Novak klasa za sebe, a to je potvrdio pobedom nad Marijem sa 6:1, 6:3.

Posle tog meča, novinar je postavio Đokoviću zanimljivo pitanje: Kakvu poruku prvi reket sveta šalje drugim igračima kada na takav način pobedi drugog tenisera na planeti, a Novak je odgovorio:

„Uvek se nadate da ćete moći da igrate na ovom nivou, ali svaki dan je drugačiji. Ponekad se vaše najbolje menja od dana do dana, ali sam svojom igrom poslednjih nedelja pokazao pravu poruku samom sebi, na to sam fokusiran. Pokušavam da iskoristim samopouzdanje koje sam dobio od svake pobede ove sezone za mečeve koji slede“.

Za duel sa Marijem, Novak je rekao da mu je to bio verovatno najbolji meč koji je odigrao u poslednje dve nedelje.

„Najbolji meč na turniru, možda i najbolji na turneji u Aziji, a očigledno i u najboljem trenutku, jer sam igrao sa jednim od svojih najvećih rivala, Endijem, koji je u dobroj formi. Igrao je veoma dobro protiv Berdiha u četvrtfinalu i znao sam da će dati sve od sebe na terenu, da će biti agresivni, ali sam se dobro branio, nisam mu dozvolio da diktira ritam igre. Nije servirao dobro, a ja jesam i to mi je pomoglo“, naglasio je srpski teniser.

Novakov rival u finalu biće Francuz Žo-Vilfrid Conga, koji je u polufinalu u tri seta pobedio Rafaela Nadala. Taj meč igra se u nedelju od 10.30 po našem vremenu.

„Čeka me duel sa teniserom koji je igrao sjajno ove nedelje, odlično se pokazao i protiv Nadala u polufinalu, ali se nadam da ću nastaviti ovaj niz. Ne želim ovde da se zaustavim, znam da će biti agresivan, znam šta da očekujem jer smo igrali mnogo puta do sada“, istakao je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar