АБА: Цибона ''трицама'' срушила Партизан!

Кошаркаши Партизана поражени су од Цибоне са 63:57 у првом мечу 6. кола АБА иге, па након дуела у Загребу имају учинак 2-4.

Кошарка 17.10.2015 | 19:00
АБА: Цибона ''трицама'' срушила Партизан!

Црно-бели су после нешто слабијег почетка сезоне, добили Сутјеску пред својим навијачима и са учинком 2-3 отишли у Загреб последњепласираној екипи регионалног такмичења. Иако су у добром делу меча водили, срљањем и грешкама у завршници остали су без новог тријумфа. Чак четири лопте изгубљене су у завршници, пред крај је било и неспоразума у игри, што је резултирало слављем домаћих навијача.

Витковац је предводио тим са 16 поена и шест скокова, Анђушић је у повратничком мечу дошао до 11 поена уз скок и асистенцију за 20 минута, а јунак Цибоне био је Крушлин са 22 поена (5/8 за три).

Није добро почело по Партизан, Анте Жижић, Мавра и Крушлин су покренули серију од 7:0 за загребачки тим, али су после три промашене тројке црно-белих за два били прецизни Маринковић, Витковац и Ђумић, што је натерало домаћине да узму тајм-аут.

Почело је да се игра у серијама, Партизан је одговорио са 9:0, а до 14:9 Загрепчани су дошли преко расположеног Крушлина, а недостајала је креација Партизану у завршници. Ђумић је три секунде провео у рекету, Маринковић је промашио тројку у последњој секунди напада, али је Магдевски приближио тим на 18:15 за крај прве деонице.

Тројке нису биле адут Партизана, тек је Аранитовић погодио прву смањивши на 23:20, а онда су Витковац и Цветковић ређали промашаје, па је укупно било чак 11 непрецизних покушаја иза линије 6,75 у завршници другог периода игре при резултату 27:20. "Прорадио" је и повратник Анђушић једним далекометним поготком, затим и продором за лаке поене и 29:28 на крају полувремена.

Ситуација се знатно поправила у трећем периоду игре, по две тројке погодили су Витковац и Милутиновић, да би Анђушић поентирао за 43:46 пред улазак у одлучујућу четвртину. Никако није успевало Партизану да одмакне, што је дочекао Крушлин, поново искочивши у први план тројком за преокрет при 51:50.

Резултатска клацкалица се наставила, Маринковић је узвратио истом мером, док је тројка Мавре за 58:55 два минута пре краја натерала Петра Божића да окупи екипу. Није се изашло из контраритма, Цветковић је направио кораке при -5, а касније је Анђушић био револтиран јер је покушао атрактивно да дода испод обруча, а неодлучни су били Витковац и Ђумић при 60:57. То је практично и пресудило београдској екипи, до краја су само још са линије пенала били прецизни Мавра и Бериша.

Коментари / 0

Оставите коментар