Берни Еклстон и Сеп Блатер – прича о поштењу!

Берни Еклстон изјавио је да би Сеп Блатер требало да остане председник Међународне фудбалске федерације (Фифа) упркос оптужбама за корупцију.

Остали спортови 18.10.2015 | 14:40
Берни Еклстон и Сеп Блатер – прича о поштењу!

Етички комитет ФИФА суспендовао је Блатера осмог октобра због кривичне истраге која се води против њега.

Он је оптужен да је потписао неповољан уговор за ФИФА у вези са телевизијским правима, као и за "нелојалну исплату" председнику Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишелу Платинију од 1,35 милиона фунти, девет година пошто је Француз обавио посао за Блатера.

Обојица су суспендовани на по 90 дана и негирали су неправилности.

"Мислим да Блатер никада није требало да поднесе оставку. Мислим да није требало да га оспоравају. Ако су људи наводно корумпирани да би учинили неке ствари у својој земљи, то је добро. То је порез који је фудбал морао да плати", рекао је Еклстон.

Биртанац је навео да је Блатер заслужио подршку "пошто се у многим земљама широм света због њега игра фудбал".

Блатер, који је 18 година на челу ФИФА, поднео је оставку почетком јуна, четири дана пошто је добио свој пети мандат, због великог притиска јавности после хапшења неколицине високих званичника ФИФА у склопу истраге америчких власти о корупцији у светском фудбалу.

Он је казао да ће остати на челу ФИФА док се не изабере нови председник на изборима 26. фебруара наредне године. Еклстон је подржао и председника Русије Владимира Путина.

"Он је супер. Ја сам његов велики навијач", рекао је Еклстон.

Еклстон је познат по контроверзним изјавама, у прошлости је рекао да су жене "апарати за домаћинство" и да је Адолф Хитлер неко ко је "урадио ствари".

Он је скоро 40 година у Формули 1 и контролише комерцијална права за тај спорт.

Коментари / 0

Оставите коментар