Херцеговци одлијепили за "бабл-фудбалом"!

Права грозница необичног спорта "бабл фудбала" посљедњих неколико дана захватила је Мостар.

Република Српска 17.10.2015 | 21:41
Херцеговци одлијепили за "бабл-фудбалом"!

Идеју су реализовали млади Мостарци Јосип Аничић и Иван Пуљић и не сањајући колику популарност ће достићи у веома кратком времену. Концепт игре, према Пуљићевим ријечима, не разликује се много од обичног малог фудбала, с тим да судионици на себи имају балоне пречника 1,5 метар који увелико доприносе атрактивности ове игре.

Утакмице се играју у правилу с 10 играча, 5 против 5. Број играча зависи о димензијама терена.

"Вријеме утакмице је ограничено и игра се 3x15 минута. Почетни ударац изводи се у стилу ватерпола, гдје играчи на линији ишчекују судијин знак. Иако је буббле фудбал безопасан и врло забаван, ипак се апелује на малу дозу опреза како би се избјегле евентуалне повреде", казао је Пуљић.

Идеја за бабл фудбал је настала у Норвешкој, међутим Британац Лее Мослеy је 2013. године у томе видио савршену прилику за улагање, те се игра из колијевке "правог" фудбала проширила широм свијета.

Иако се на нашим просторима бабл фудбал гледа као на врсту рекреације, Пуљић истиче како се у свијету већ организују лиге и турнири, чиме се уздигао на ниво озбиљног спорта.

"Могу рећи да игра захтијева велике напоре, али адреналином и занимљивошћу игре се заборави на физички напор. У Мостару није постојало ништа попут бабл фудбала и то је био основни мотив јер нам је жеља била донијети нешто ново у наш град. У међувремену смо сазнали да је нешто попут бабл фудбала прво, не само у Мостару, него и у Босни и Херцеговини”, казао је Пуљић.

 

Мостарци су одлично примили вијест да је нешто ново и занимљиво дошло у град. Увидјевши велику занимљивост и одличну забавзахтјева.

"Чак нам је и проблем сад на почетку то што немамо слободних термина и не можемо удовољити свим захтјевима. Али с временом надам се да ће се то средити на задовољство свих, те да ће се претворити у успјешну и сретну причу", додао је Пуљић.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Идеја

18.10.2015 07:29

У ово метнути наше политичаре и обалити их низ какав поток :-)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

зито

18.10.2015 10:09

У нормалном фудбалу , бабл треба само судији !

ОДГОВОРИТЕ