Новак одувао Мареја за финале Шангаја

Иако су се у полуфиналу Шангаја састали први и други тенисер света, истински спектакл је изостао. Новак Ђоковић је одржао час Ендију Мареју и славио са убедљивих 6:1, 6:3.

Србија 17.10.2015 | 21:44
Новак одувао Мареја за финале Шангаја

Једна реч описује њихов 29. дуел - доминација! И то сурова, за 20:9 у међусобним сусретима. Као да је Ноле наспрам себе имао јуниора, а не првог иза себе на светској ранг листи, па ће за трофеј играти са Жо-Вилфредом Цонгом (недеља, 10.30), који је био бољи у три сета од Рафаела Надала.

Одржао је Ђоковић час тениса у Шангају и још једном потврдио да у овом тренутку вероватно нико не може да му парира. Ни Федерер, ни Надал, ни Мареј. Први сет је против Британца узео експресно и до убедљивог тријумфа дошао за само 69 минута.

Први сет: Нолетова доминација за 25 минута!

Одмах на старту је виђена дужа размена и надмудривање. И одмах затим су имали и борбу на мрежи из које је Мареј изашао као победник.

Први сервис није најпре служио Британца и имао је Новак две брејке шансе. Ипак прорадио је сервис Ендију и уз помоћ видео технологије је узео уводни гем. Уследио је експресан одговор првог на свету, јер је за 83 секунде без изгубљеног поена поравнао на 1:1.

Да је контрола апсолутно у Ђоковићевим рукама постало је јасно у наредном гему - Мареј је направио дуплу сервис грешку и омогућио Нолету да са нулом направи брејк за 2:1. Колико је доминирао сведочи и то да је узео 12 од последњих 13 поена, од чега осам заредом и увећао предност (3:1).

Другом тенисеру света баш ништа није полазило за руком од почетка, тек један поен је узео приликом последњих 10 својих сервиса, те је Новак направио и други брејк за великих 4:1.

Како је завршен први сет, који је трајао само 25 минута, најбоље говори то да је Ђоковић узео шест гемова заредом уз три брејка - 6:1. Као да је наспрам њега био неки јуниор, а не други тенисер света. Једна реч - доминација!

Други сет у току: Брејк Мареја, па нова Новакова лекција!

Новак је у првом сету изгубио само један поен на свој сервис, а онда три заредом на почетку другог. Тако је Мареј помало неочекивано дошао до брејка после изузетно бледог издања (0:1).

А, онда - спектакл. Не зато што је Ђоковић одмах направио рибрејк, већ због начина на који је то учинио. Коначно су на терену били први и други тенисер света који су приредили спектакуларан поен и сјајне потезе за уживање и 1:1.

То је значило и да Ноле опет преузима контролу, а да је први гем другог сета био само тренутак слабости. Са нулом је потврдио брејк и онда му опет одузео сервис за 3:1. Било је јасно да би само чудо могло да га спречи да се нађе у финалу.

Како се чуда не дешавају баш тако често, први тенисер света је потврдио да је недодирљив у овом тренутку. Прву меч лопту је испустио, али не и другу за 6:3 и невероватно експресан тријумф.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

киза

17.10.2015 13:48

Лаксе мало Ноле. Тенис је за нас лаике постао најдосаднији спорт. У зенском тенису Вијијамс у муском Новак Дјоковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доминатор

17.10.2015 14:16

Браво Ноле Србине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво!!!

17.10.2015 20:51

Са Новаком се Србски народ поноси, Зивио ти нама Новаце!