Novak oduvao Mareja za finale Šangaja

Iako su se u polufinalu Šangaja sastali prvi i drugi teniser sveta, istinski spektakl je izostao. Novak Đoković je održao čas Endiju Mareju i slavio sa ubedljivih 6:1, 6:3.

Srbija 17.10.2015 | 21:44
Novak oduvao Mareja za finale Šangaja

Jedna reč opisuje njihov 29. duel - dominacija! I to surova, za 20:9 u međusobnim susretima. Kao da je Nole naspram sebe imao juniora, a ne prvog iza sebe na svetskoj rang listi, pa će za trofej igrati sa Žo-Vilfredom Congom (nedelja, 10.30), koji je bio bolji u tri seta od Rafaela Nadala.

Održao je Đoković čas tenisa u Šangaju i još jednom potvrdio da u ovom trenutku verovatno niko ne može da mu parira. Ni Federer, ni Nadal, ni Marej. Prvi set je protiv Britanca uzeo ekspresno i do ubedljivog trijumfa došao za samo 69 minuta.

Prvi set: Noletova dominacija za 25 minuta!

Odmah na startu je viđena duža razmena i nadmudrivanje. I odmah zatim su imali i borbu na mreži iz koje je Marej izašao kao pobednik.

Prvi servis nije najpre služio Britanca i imao je Novak dve brejke šanse. Ipak proradio je servis Endiju i uz pomoć video tehnologije je uzeo uvodni gem. Usledio je ekspresan odgovor prvog na svetu, jer je za 83 sekunde bez izgubljenog poena poravnao na 1:1.

Da je kontrola apsolutno u Đokovićevim rukama postalo je jasno u narednom gemu - Marej je napravio duplu servis grešku i omogućio Noletu da sa nulom napravi brejk za 2:1. Koliko je dominirao svedoči i to da je uzeo 12 od poslednjih 13 poena, od čega osam zaredom i uvećao prednost (3:1).

Drugom teniseru sveta baš ništa nije polazilo za rukom od početka, tek jedan poen je uzeo prilikom poslednjih 10 svojih servisa, te je Novak napravio i drugi brejk za velikih 4:1.

Kako je završen prvi set, koji je trajao samo 25 minuta, najbolje govori to da je Đoković uzeo šest gemova zaredom uz tri brejka - 6:1. Kao da je naspram njega bio neki junior, a ne drugi teniser sveta. Jedna reč - dominacija!

Drugi set u toku: Brejk Mareja, pa nova Novakova lekcija!

Novak je u prvom setu izgubio samo jedan poen na svoj servis, a onda tri zaredom na početku drugog. Tako je Marej pomalo neočekivano došao do brejka posle izuzetno bledog izdanja (0:1).

A, onda - spektakl. Ne zato što je Đoković odmah napravio ribrejk, već zbog načina na koji je to učinio. Konačno su na terenu bili prvi i drugi teniser sveta koji su priredili spektakularan poen i sjajne poteze za uživanje i 1:1.

To je značilo i da Nole opet preuzima kontrolu, a da je prvi gem drugog seta bio samo trenutak slabosti. Sa nulom je potvrdio brejk i onda mu opet oduzeo servis za 3:1. Bilo je jasno da bi samo čudo moglo da ga spreči da se nađe u finalu.

Kako se čuda ne dešavaju baš tako često, prvi teniser sveta je potvrdio da je nedodirljiv u ovom trenutku. Prvu meč loptu je ispustio, ali ne i drugu za 6:3 i neverovatno ekspresan trijumf.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kiza

17.10.2015 13:48

Lakse malo Nole. Tenis je za nas laike postao najdosadniji sport. U zenskom tenisu Vijijams u muskom Novak Djokovic.

ODGOVORITE
Name

доминатор

17.10.2015 14:16

Браво Ноле Србине.

ODGOVORITE
Name

Bravo!!!

17.10.2015 20:51

Sa Novakom se Srbski narod ponosi, Zivio ti nama Novace!