АБА - најава: Дуел посрнулих великана, Цибона - Партизан!

Партизан долази у Драженов дом по први тријумф у гостима! Црно-бели претходних година имају релативно добро искуство и солидан скор на гостовањима Цибони. У последњих пет утакмица у Загребу славили су три пута, последњи пут са 81:64.

Кошарка 17.10.2015 | 16:00
АБА - најава: Дуел посрнулих великана, Цибона - Партизан!

Драженов дом у Загребу биће поприште окршаја два најтрофејнија клуба на просторима бивше Југославије - Партизана и Цибоне. Ради се о дуелу шестог кола Јадранске лиге који је увек словио за дерби, без обзира на стање на табели, а оно је у овом случају поприлично лоше.

То се пре свега односи на Цибону која другу сезону заредом после освајања регионалног такмичења не може да састави крај се крајем, пре свега у финансијском смислу. Вукови са Тушканца су у првих пет кола Јадранске лиге победили само једном.

Када је у питању београдски великан, црно-бели у овај дерби улазе са једном победом више од ривала. Партизан је додуше обе утакмице добио на свом терену и још тражи први тријумф у гостима.

То и није тако лош учинак, ако се узме у обзир да је и прошле сезоне после пет кола, са Душком Вујошевићем на клупи, Партизан имао два тријумфа и три пораза.

Шестоструки првак Јадранске лиге у овај дуел улази јачи за Данила Анђушића који је коначно потписао уговор и вратио се у клуб после три године. С обзиром да је у претходном периоду тренирао са Партизаном и одржавао форму, вероватно му неће бити потребно превише времена да се уклопи у екипу и систем игре.

Загребачки клуб, попут Партизана, екипу формира у ходу, у складу са скромним финансијским могућностима. Тако су пред меч са црно-белима дрес Цибоне задужили Словенац Небојша Јоксимовић и Американац Џејмс Флоренс. Јоксимовић би требало да дебитује против Партизана, а Флоренс не.

Иако то раније баш и није био случај, Партизан претходних година има релативно добро искуство и солидан скор на гостовањима Цибони у Загребу. У последњих пет утакмица у Драженовом дому, црно-бели су славили три пута. Прошле сезоне било је то и са убедљивих 81:64.

Оба тренера, Петар Божић и Славен Римац у најави утакмице истакла су готово идентичне ствари - потребу да њихове екипе сведу празан ход на минимум.
"Сигурно је да ће сада желети да поправе утисак из Ваљева. Ми са друге стране морамо да радимо на томе да немамо празног хода током утакмице и да са агресивним приступом прикажемо добру игру", навео је Божић.

Тренер Цибоне Римац истакао је да је меч са црно-белима од велике важности за његову екипу.
“За нас ће бити веома захтевна утакмица против Партизана који је без обзира на проблеме забележио важне победе. Долазе са пуно самопоуздања. Ми не смемо толико да мислимо на резултат, колико на ствари које су важне за ту утакмицу јер имамо толико пропадања и црних рупа”, реалан је тренер Вукова.

Утакмица шестог кола регионалног такмичења између Цибоне и Партизана игра се од 17 сати у Загребу.

Овако је то изгледало прошле године у дуелу ових тимова у престоници Хрватске.

Коментари / 0

Оставите коментар