ABA - najava: Duel posrnulih velikana, Cibona - Partizan!

Partizan dolazi u Draženov dom po prvi trijumf u gostima! Crno-beli prethodnih godina imaju relativno dobro iskustvo i solidan skor na gostovanjima Ciboni. U poslednjih pet utakmica u Zagrebu slavili su tri puta, poslednji put sa 81:64.

Košarka 17.10.2015 | 16:00
ABA - najava: Duel posrnulih velikana, Cibona - Partizan!

Draženov dom u Zagrebu biće poprište okršaja dva najtrofejnija kluba na prostorima bivše Jugoslavije - Partizana i Cibone. Radi se o duelu šestog kola Jadranske lige koji je uvek slovio za derbi, bez obzira na stanje na tabeli, a ono je u ovom slučaju poprilično loše.

To se pre svega odnosi na Cibonu koja drugu sezonu zaredom posle osvajanja regionalnog takmičenja ne može da sastavi kraj se krajem, pre svega u finansijskom smislu. Vukovi sa Tuškanca su u prvih pet kola Jadranske lige pobedili samo jednom.

Kada je u pitanju beogradski velikan, crno-beli u ovaj derbi ulaze sa jednom pobedom više od rivala. Partizan je doduše obe utakmice dobio na svom terenu i još traži prvi trijumf u gostima.

To i nije tako loš učinak, ako se uzme u obzir da je i prošle sezone posle pet kola, sa Duškom Vujoševićem na klupi, Partizan imao dva trijumfa i tri poraza.

Šestostruki prvak Jadranske lige u ovaj duel ulazi jači za Danila Anđušića koji je konačno potpisao ugovor i vratio se u klub posle tri godine. S obzirom da je u prethodnom periodu trenirao sa Partizanom i održavao formu, verovatno mu neće biti potrebno previše vremena da se uklopi u ekipu i sistem igre.

Zagrebački klub, poput Partizana, ekipu formira u hodu, u skladu sa skromnim finansijskim mogućnostima. Tako su pred meč sa crno-belima dres Cibone zadužili Slovenac Nebojša Joksimović i Amerikanac Džejms Florens. Joksimović bi trebalo da debituje protiv Partizana, a Florens ne.

Iako to ranije baš i nije bio slučaj, Partizan prethodnih godina ima relativno dobro iskustvo i solidan skor na gostovanjima Ciboni u Zagrebu. U poslednjih pet utakmica u Draženovom domu, crno-beli su slavili tri puta. Prošle sezone bilo je to i sa ubedljivih 81:64.

Oba trenera, Petar Božić i Slaven Rimac u najavi utakmice istakla su gotovo identične stvari - potrebu da njihove ekipe svedu prazan hod na minimum.
"Sigurno je da će sada želeti da poprave utisak iz Valjeva. Mi sa druge strane moramo da radimo na tome da nemamo praznog hoda tokom utakmice i da sa agresivnim pristupom prikažemo dobru igru", naveo je Božić.

Trener Cibone Rimac istakao je da je meč sa crno-belima od velike važnosti za njegovu ekipu.
“Za nas će biti veoma zahtevna utakmica protiv Partizana koji je bez obzira na probleme zabeležio važne pobede. Dolaze sa puno samopouzdanja. Mi ne smemo toliko da mislimo na rezultat, koliko na stvari koje su važne za tu utakmicu jer imamo toliko propadanja i crnih rupa”, realan je trener Vukova.

Utakmica šestog kola regionalnog takmičenja između Cibone i Partizana igra se od 17 sati u Zagrebu.

Ovako je to izgledalo prošle godine u duelu ovih timova u prestonici Hrvatske.

Komentari / 0

Ostavite komentar