БЛ: Борусијин весели петак!

Последњих девет утакмица које су играли петком, фудбалери Борусије из Дортмунда решили су у своју корист. Ни овај дан уочи викенда није био изузетак.

Фудбал 17.10.2015 | 10:40
БЛ: Борусијин весели петак!

Дебакл од шампиона Бајерна уочи репрезентативне паузе (1:5) није много пореметио фудбалере Борусије из Дортмунда, који су у првом мечу деветог кола Бундеслиге поприлично лако савладали Мајнц 2:0.

Тим из Дортмунда тако је славио и у десетом узастопном мечу који је одиграо петком, а уједно је продужио серију на 18 мечева без пораза када наступа дан уочи викенда.

Све је почело у 18. минуту. Велику грешку направио је дефанзивац Мајнца Нико Бункерт, предао лопту Хенрику Мктаријану, услиједила је школска акција, Пјер Емерик Обамејанг упослио је усамљеног Марка Ројса на левој страни, који је рутински погодио и довео Борусију у вођство.

Био је ово 40. гол Ројса за Борусију, чиме се изједначио са легендом клуба Норбертом Дикелом. Занимљиво да је репрезентативац Немачке у досадашњој каријери одиграо 12 утакмица против Мајнца, на којима је постигао чак девет голова!

Само што је почело друго полувреме - пенал за Борусију. И то више него дискутабилан. Малерозни Бункерт стартовао је на Обемајенга, чини се више на лопту, а и изван шеснаестарца, али је арбитар Тобијас Штилер показао на "белу тачку".

Ипак, правда је задовољена јер је голман домаћих Лорис Каријус одбранио шут Ројса са 11 метара.

Имао је тим Томаса Тухела још мноштво прилика да докусури ривала, како у првом, тако и у другом полувремену, али тек у 82. минуту успио је да ријеши сусрет. Поново је ударни двојац Обамејанг-Мктаријан "украо" лопту домаћим играчима, а овај потоњи запечатио је судбину Мајнца, 0:2.

БУНДЕСЛИГА - 9. КОЛО:

Мајнц - Борусија Дортмунд 0:2 (0:1)
/Ројс 18, Мктаријан 82/

У суботу:

Шалке - Херта (15:30)
Волгзбург - Хофенхајм
ХСВ - Бајер Леверкузен
Аугзбург - Дармштат
Вердер - Бајерн Минхен
Ајнтрахт - Борусија Менхенгладбах (18:30)

У недељу:

Келн - Хановер (15:30)
Штутгарт - Инголштат (17:30)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 24, Борусија Дортумнд (+1) 20, Шалке 16, Херта 14, Келн 14, Инголштат 14, Бајер Леверкузен 13, Мајнц (+1) 12, Волфзбург 12, Дармштат 10, ХСВ 10, Ајнтрахт 9, Борусија Менхенгладбах 9, Вердер 7, Хофенхајм 6, Аугзбург 5, Хановер 5, Штутгарт 4.

Коментари / 0

Оставите коментар