BL: Borusijin veseli petak!

Poslednjih devet utakmica koje su igrali petkom, fudbaleri Borusije iz Dortmunda rešili su u svoju korist. Ni ovaj dan uoči vikenda nije bio izuzetak.

Fudbal 17.10.2015 | 10:40
BL: Borusijin veseli petak!

Debakl od šampiona Bajerna uoči reprezentativne pauze (1:5) nije mnogo poremetio fudbalere Borusije iz Dortmunda, koji su u prvom meču devetog kola Bundeslige poprilično lako savladali Majnc 2:0.

Tim iz Dortmunda tako je slavio i u desetom uzastopnom meču koji je odigrao petkom, a ujedno je produžio seriju na 18 mečeva bez poraza kada nastupa dan uoči vikenda.

Sve je počelo u 18. minutu. Veliku grešku napravio je defanzivac Majnca Niko Bunkert, predao loptu Henriku Mktarijanu, uslijedila je školska akcija, Pjer Emerik Obamejang uposlio je usamljenog Marka Rojsa na levoj strani, koji je rutinski pogodio i doveo Borusiju u vođstvo.

Bio je ovo 40. gol Rojsa za Borusiju, čime se izjednačio sa legendom kluba Norbertom Dikelom. Zanimljivo da je reprezentativac Nemačke u dosadašnjoj karijeri odigrao 12 utakmica protiv Majnca, na kojima je postigao čak devet golova!

Samo što je počelo drugo poluvreme - penal za Borusiju. I to više nego diskutabilan. Malerozni Bunkert startovao je na Obemajenga, čini se više na loptu, a i izvan šesnaestarca, ali je arbitar Tobijas Štiler pokazao na "belu tačku".

Ipak, pravda je zadovoljena jer je golman domaćih Loris Karijus odbranio šut Rojsa sa 11 metara.

Imao je tim Tomasa Tuhela još mnoštvo prilika da dokusuri rivala, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu, ali tek u 82. minutu uspio je da riješi susret. Ponovo je udarni dvojac Obamejang-Mktarijan "ukrao" loptu domaćim igračima, a ovaj potonji zapečatio je sudbinu Majnca, 0:2.

BUNDESLIGA - 9. KOLO:

Majnc - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)
/Rojs 18, Mktarijan 82/

U subotu:

Šalke - Herta (15:30)
Volgzburg - Hofenhajm
HSV - Bajer Leverkuzen
Augzburg - Darmštat
Verder - Bajern Minhen
Ajntraht - Borusija Menhengladbah (18:30)

U nedelju:

Keln - Hanover (15:30)
Štutgart - Ingolštat (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 24, Borusija Dortumnd (+1) 20, Šalke 16, Herta 14, Keln 14, Ingolštat 14, Bajer Leverkuzen 13, Majnc (+1) 12, Volfzburg 12, Darmštat 10, HSV 10, Ajntraht 9, Borusija Menhengladbah 9, Verder 7, Hofenhajm 6, Augzburg 5, Hanover 5, Štutgart 4.

Komentari / 0

Ostavite komentar