Полиција на трагу нарко-боса ел Чапа

Мексички нарко-бос Хоакин „Ел Чапо“ Гузман за длаку је избегао хапшење у Мексику. Полиција му је за петама, а наводи се да је он повређен, али не у сукобу.

Свијет 17.10.2015 | 11:00
Полиција на трагу нарко-боса ел Чапа

Како преноси "Би - БИ - СИ", полицијска операција организована је пре неколико дана на северозападу Мексика, али је само неколико детаља објављено.

У саопштењу власти се истиче да су покушаји да се Гузман опет ухапси фокусирани на северозапад земље, недалеко од Гузманове Синалоа савезне државе.

Као последица тих акција и у како би избегао хапшење, у протеклих неколико дана бегунац се дао у велико повлачење у којем је, према информацијама које смо примили, повредио лице и ногу“, истиче се у саопштењу.

Међутим, у саопштењу се иситче да је „важно навести да те повреде нису резултат дирекног сукоба“.

„Кабинет безбедности наставиће да спроводи све акције које ће довести до хапшења овог криминалца“, закључује се у саопштењу.

Од како је Ел Чапо побегао из затвора, ухапшено је неколико затворских званичника. Истражитељи наводе да је имао помоћ да побегне кроз тунел дугачак 1,5 километара, који је ишао од његове ћелије до изван затвора.

Након бекства Гузман је на Твитеру нападао полицију и вређао председника Мексика Пена Ниету.

Први пут је ухапшен у Гватемали 1993. године, након чега је скоро једну деценију провео у затвору. Међутим, и из тог затвора је побегао и то наводно у корпи за веш и био у бекству 13 година. Ухапшен је поново 2014. године.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЕЛ ЦАПО

17.10.2015 09:06

Ево нас Златан доби ново име > ЕЛ ЦАПО. То би могло бити укупно име ко у Бразилу. Едсон Арантес до Насименто Пеле. Извињавам се Пелеу, ал сам морао

ОДГОВОРИТЕ