Policija na tragu narko-bosa el Čapa

Meksički narko-bos Hoakin „El Čapo“ Guzman za dlaku je izbegao hapšenje u Meksiku. Policija mu je za petama, a navodi se da je on povređen, ali ne u sukobu.

Svijet 17.10.2015 | 11:00
Policija na tragu narko-bosa el Čapa

Kako prenosi "Bi - BI - SI", policijska operacija organizovana je pre nekoliko dana na severozapadu Meksika, ali je samo nekoliko detalja objavljeno.

U saopštenju vlasti se ističe da su pokušaji da se Guzman opet uhapsi fokusirani na severozapad zemlje, nedaleko od Guzmanove Sinaloa savezne države.

Kao posledica tih akcija i u kako bi izbegao hapšenje, u proteklih nekoliko dana begunac se dao u veliko povlačenje u kojem je, prema informacijama koje smo primili, povredio lice i nogu“, ističe se u saopštenju.

Međutim, u saopštenju se isitče da je „važno navesti da te povrede nisu rezultat direknog sukoba“.

„Kabinet bezbednosti nastaviće da sprovodi sve akcije koje će dovesti do hapšenja ovog kriminalca“, zaključuje se u saopštenju.

Od kako je El Čapo pobegao iz zatvora, uhapšeno je nekoliko zatvorskih zvaničnika. Istražitelji navode da je imao pomoć da pobegne kroz tunel dugačak 1,5 kilometara, koji je išao od njegove ćelije do izvan zatvora.

Nakon bekstva Guzman je na Tviteru napadao policiju i vređao predsednika Meksika Pena Nietu.

Prvi put je uhapšen u Gvatemali 1993. godine, nakon čega je skoro jednu deceniju proveo u zatvoru. Međutim, i iz tog zatvora je pobegao i to navodno u korpi za veš i bio u bekstvu 13 godina. Uhapšen je ponovo 2014. godine.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

EL CAPO

17.10.2015 09:06

Evo nas Zlatan dobi novo ime > EL CAPO. To bi moglo biti ukupno ime ko u Brazilu. Edson Arantes do Nasimento Pele. Izvinjavam se Peleu, al sam morao

ODGOVORITE