УКР: Шахтјорова лекција Динаму усред Кијева!

Тешеира нокаутирао Динамо у Кијеву, Шахтјорова лекција надменом шампиону! Овим тријумфом Рудари, чији привремени дом због грађанског рата је Лавов, изједначили су се на челној позицији на табели управо са великим ривалом из Кијева. Оба тима сада имају по 28 бодова.

Фудбал 16.10.2015 | 22:30
УКР: Шахтјорова лекција Динаму усред Кијева!

Навијачи Шахтјора из Доњецка у последње две године дана нису имали много прилике да се радује. Много је разлога за то, а понајмање су у питању они који имају везе са фудбалом. Ипак, вечерас им је срце сигурно пуно, пошто је Шахтјор као гости “разнео“ браниоца титуле Динамо из Кијева са 3:0.

Овим тријумфом Рудари, чији нови дом због грађанског рата је Лавов, изједначили су се на челној позицији на табели управо са великим ривалом из Кијева. Оба тима сада имају по 28 бодова.

Јунак утакмице без икакве дилеме био је бразилски фудбалер Алекс Тешеира, који је постигао два поготка за госте. Он је мрежу Александра Шовковског затреоса у 59. и 67. минуту.

Стрелац првог поготка за деветоструког првака Украјине био је још један Бразилац, Марлос.

Репрезентативац Србије Радосав Петровић преседео је целу утакмицу на клупи Динама којем је то био први првенствени пораз.

Ово је екипи Шахтјора била друга победа над Кијевљима у сезони, пошто је прво славила и у дуелу Суперкупа Украјине са 2:0.

Коментари / 0

Оставите коментар