UKR: Šahtjorova lekcija Dinamu usred Kijeva!

Tešeira nokautirao Dinamo u Kijevu, Šahtjorova lekcija nadmenom šampionu! Ovim trijumfom Rudari, čiji privremeni dom zbog građanskog rata je Lavov, izjednačili su se na čelnoj poziciji na tabeli upravo sa velikim rivalom iz Kijeva. Oba tima sada imaju po 28 bodova.

Fudbal 16.10.2015 | 22:30
UKR: Šahtjorova lekcija Dinamu usred Kijeva!

Navijači Šahtjora iz Donjecka u poslednje dve godine dana nisu imali mnogo prilike da se raduje. Mnogo je razloga za to, a ponajmanje su u pitanju oni koji imaju veze sa fudbalom. Ipak, večeras im je srce sigurno puno, pošto je Šahtjor kao gosti “razneo“ branioca titule Dinamo iz Kijeva sa 3:0.

Ovim trijumfom Rudari, čiji novi dom zbog građanskog rata je Lavov, izjednačili su se na čelnoj poziciji na tabeli upravo sa velikim rivalom iz Kijeva. Oba tima sada imaju po 28 bodova.

Junak utakmice bez ikakve dileme bio je brazilski fudbaler Aleks Tešeira, koji je postigao dva pogotka za goste. On je mrežu Aleksandra Šovkovskog zatreosa u 59. i 67. minutu.

Strelac prvog pogotka za devetostrukog prvaka Ukrajine bio je još jedan Brazilac, Marlos.

Reprezentativac Srbije Radosav Petrović presedeo je celu utakmicu na klupi Dinama kojem je to bio prvi prvenstveni poraz.

Ovo je ekipi Šahtjora bila druga pobeda nad Kijevljima u sezoni, pošto je prvo slavila i u duelu Superkupa Ukrajine sa 2:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar