Рамадани: Ватрени сам Гробар, помагао сам вјечитима, али ко је луд да их купи?!

Можда и најутицајнији менаџер на простору Србије у другом делу опширног интервјуа за дневни лист Спорт говорио о односима са Црвеном звездом и Партизаном.

Фудбал 17.10.2015 | 23:20
Рамадани: Ватрени сам Гробар, помагао сам вјечитима, али ко је луд да их купи?!

Играчи га обожавају, навијачи углавном сматрају одговорним за све финансијске муке њихових омиљених клубова. Челницих тих истих клубова - а то се пре свега односи на Црвену звезди и Партизан - и те како су умели да потпале ватру упирањем прста кривице управо у Фалија Рамаданија. Некад се чини јединог човека који зна да заради новац у српском фудбалу? За њега лично - сјајна ствар. За клубове? Тешко је рећи. Међутим, у другом делу ексклузивног интервјуа за модернизовани дневни лист Спорт Рамадани тврди да његова агенција ЛИАН Спортс од београдских вечитих ривала није узела ни динара више од 10 одсто од трансфера, колико јој је и припадало према доскорашњим прописима Уефе.

"Одговорно тврдим да менаџери не могу да узимају више од законских 10 одсто, а агенција ЛИАН спортс никада није ни толико узела. Нека докаже неко од тих челника Звезде и Партизана да смо узели више од 10 одсто неког трансфера и нека изађе са тим у јавност, а не само да се прича у празно како би се скинула кривица са својих леђа. Не знам где су те паре отишле. Знам само колико је трансфера било и да се много новца слило у касе вечитих", категорички ће Рамадани за Спорт, па из његових речи можемо само да наслутимо да су се и неки од функционера слободно користили клупском касом?

О томе Рамадани наравно није говорио. Нити се то од њега и очекује. Али јесте говорио о томе како је помагао клубовима са Топчидерског брда. Кренимо од Партизана у коме година гро екипе игра баш под Рамаданијевим патронатом.

"Једина права истина је да сам ватрени гробар и да бих увек помогао свом клубу (у другом делу интервјуа говори и како је као 13-годишњак из Тетова долазио на југ стадиона у Хумској, али о томе више у Спорту). Волим и Звезду, драга ми је. Али није истина да сам им позајмљивао паре. Јесам помогао Партизану три или четири пута, али не својим новцем. Замолили су ме да завршим да добију паре од трансфера пре него што је требало или да добију лову од неког инвестиционог фонда. Најчешће је то било док је председник био Драган Ђурић. Иако је са њим било тешко сарађивати, помагао сам Партизану и тада. Био је тежак за преговоре, али је направио резултат са црно-белима. Сада немам контакт са њим".

Кад је Звезда у питању агенција ЛИАН Спортс, према Рамаданијевим речима, заступа само Луку Јовића, али раније је било и других споразума са црвено-белима.

"Сећам се да су једном код мене у канцеларију у Берлину дошли Горан Весић и Ђорђе Стефановић. Молили су ме да им помогнем око евролиценце, ако могу да продам неког играча инвестиционом фонду. Ја сам то урадио и помогао да продају Николу Максимовића. Плаћен је више него што је била објективна цена у том моменту (у медијима се помињала сума од 1.200.000 евра колико је платио Пини Захави, прим.аут). Једини наш услов је био да игра, али су се после ствари искомликовале и Никола није играо четири месеца", присећа се Рамадани.

Све то међутим не значи да Рамадани има лоше односе са свим људима из српског фудбала. Напротив.

"Звездан Терзић најбоље разуме сарадњу са менаџерима, прави је професионалац. У Партизану је то било са Ненадом Бјековићем и Жарком Зечевићем", каже Рамадани у екслузивном интервјуу за дневни лист Спорт.

КО ЈЕ ЛУД ДА КУПИ ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ И ПАРТИЗАН?!

Последњих година уврежено је мишљење у Србији да само приватизација спашава овдашњи фудбал. Рамадани се не слаже.

"Људи веома лако причају о приватизацији. Ко је луд да купи Звезду која је дужна 50.000.000 евра?! Ни Партизан није у много бољој ситуацији. Треба то вратити, а онда и уложити у клуб. Не знам да ли навијачи у Србије уопште плаћају улазнице нон-стоп, нема маркетинга, нема неког великог профита од ТВ права. Који је интерес онда некоме де уђе у целу причу? Једино решење је да се ради домаћински, да се не троши више него што се заади. Да се направи база младих играча, ако је то једини прилив пара. Не можеш ти да правиш годишњи буџет 15.000.000, а зарадиш 3.000.000", истиче Рамадани.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Здравко

17.10.2015 21:50

Имали и један Сиптар да не навија за Партизан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.10.2015 06:07

Ти си примјер