Ramadani: Vatreni sam Grobar, pomagao sam vječitima, ali ko je lud da ih kupi?!

Možda i najuticajniji menadžer na prostoru Srbije u drugom delu opširnog intervjua za dnevni list Sport govorio o odnosima sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

Fudbal 17.10.2015 | 23:20
Ramadani: Vatreni sam Grobar, pomagao sam vječitima, ali ko je lud da ih kupi?!

Igrači ga obožavaju, navijači uglavnom smatraju odgovornim za sve finansijske muke njihovih omiljenih klubova. Čelnicih tih istih klubova - a to se pre svega odnosi na Crvenu zvezdi i Partizan - i te kako su umeli da potpale vatru upiranjem prsta krivice upravo u Falija Ramadanija. Nekad se čini jedinog čoveka koji zna da zaradi novac u srpskom fudbalu? Za njega lično - sjajna stvar. Za klubove? Teško je reći. Međutim, u drugom delu ekskluzivnog intervjua za modernizovani dnevni list Sport Ramadani tvrdi da njegova agencija LIAN Sports od beogradskih večitih rivala nije uzela ni dinara više od 10 odsto od transfera, koliko joj je i pripadalo prema doskorašnjim propisima Uefe.

"Odgovorno tvrdim da menadžeri ne mogu da uzimaju više od zakonskih 10 odsto, a agencija LIAN sports nikada nije ni toliko uzela. Neka dokaže neko od tih čelnika Zvezde i Partizana da smo uzeli više od 10 odsto nekog transfera i neka izađe sa tim u javnost, a ne samo da se priča u prazno kako bi se skinula krivica sa svojih leđa. Ne znam gde su te pare otišle. Znam samo koliko je transfera bilo i da se mnogo novca slilo u kase večitih", kategorički će Ramadani za Sport, pa iz njegovih reči možemo samo da naslutimo da su se i neki od funkcionera slobodno koristili klupskom kasom?

O tome Ramadani naravno nije govorio. Niti se to od njega i očekuje. Ali jeste govorio o tome kako je pomagao klubovima sa Topčiderskog brda. Krenimo od Partizana u kome godina gro ekipe igra baš pod Ramadanijevim patronatom.

"Jedina prava istina je da sam vatreni grobar i da bih uvek pomogao svom klubu (u drugom delu intervjua govori i kako je kao 13-godišnjak iz Tetova dolazio na jug stadiona u Humskoj, ali o tome više u Sportu). Volim i Zvezdu, draga mi je. Ali nije istina da sam im pozajmljivao pare. Jesam pomogao Partizanu tri ili četiri puta, ali ne svojim novcem. Zamolili su me da završim da dobiju pare od transfera pre nego što je trebalo ili da dobiju lovu od nekog investicionog fonda. Najčešće je to bilo dok je predsednik bio Dragan Đurić. Iako je sa njim bilo teško sarađivati, pomagao sam Partizanu i tada. Bio je težak za pregovore, ali je napravio rezultat sa crno-belima. Sada nemam kontakt sa njim".

Kad je Zvezda u pitanju agencija LIAN Sports, prema Ramadanijevim rečima, zastupa samo Luku Jovića, ali ranije je bilo i drugih sporazuma sa crveno-belima.

"Sećam se da su jednom kod mene u kancelariju u Berlinu došli Goran Vesić i Đorđe Stefanović. Molili su me da im pomognem oko evrolicence, ako mogu da prodam nekog igrača investicionom fondu. Ja sam to uradio i pomogao da prodaju Nikolu Maksimovića. Plaćen je više nego što je bila objektivna cena u tom momentu (u medijima se pominjala suma od 1.200.000 evra koliko je platio Pini Zahavi, prim.aut). Jedini naš uslov je bio da igra, ali su se posle stvari iskomlikovale i Nikola nije igrao četiri meseca", priseća se Ramadani.

Sve to međutim ne znači da Ramadani ima loše odnose sa svim ljudima iz srpskog fudbala. Naprotiv.

"Zvezdan Terzić najbolje razume saradnju sa menadžerima, pravi je profesionalac. U Partizanu je to bilo sa Nenadom Bjekovićem i Žarkom Zečevićem", kaže Ramadani u eksluzivnom intervjuu za dnevni list Sport.

KO JE LUD DA KUPI CRVENU ZVEZDU I PARTIZAN?!

Poslednjih godina uvreženo je mišljenje u Srbiji da samo privatizacija spašava ovdašnji fudbal. Ramadani se ne slaže.

"Ljudi veoma lako pričaju o privatizaciji. Ko je lud da kupi Zvezdu koja je dužna 50.000.000 evra?! Ni Partizan nije u mnogo boljoj situaciji. Treba to vratiti, a onda i uložiti u klub. Ne znam da li navijači u Srbije uopšte plaćaju ulaznice non-stop, nema marketinga, nema nekog velikog profita od TV prava. Koji je interes onda nekome de uđe u celu priču? Jedino rešenje je da se radi domaćinski, da se ne troši više nego što se zaadi. Da se napravi baza mladih igrača, ako je to jedini priliv para. Ne možeš ti da praviš godišnji budžet 15.000.000, a zaradiš 3.000.000", ističe Ramadani.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zdravko

17.10.2015 21:50

Imali i jedan Siptar da ne navija za Partizan?

ODGOVORITE
Name

Srbin

18.10.2015 06:07

Ti si primjer