Видео: Сјећате ли се 2012.? Новак и Енди опет у Шангају!

Новак Ђоковић и Енди Мари у суботу од 14 часова по средњоевропском времену играју полуфинале турнира из Мастерс 1000 серије у Шангају.

Тенис 17.10.2015 | 10:20
Видео: Сјећате ли се 2012.? Новак и Енди опет у Шангају!

Биће то 29. међусобни окршај њих двојице, Новак води са 19-9, али је Шкот добио последњи дуел, недавно у финалу Роџерс купа у Монтреалу.

Међутим, од тада је Ђоковић у бриљантној форми – освојио је УС опен на којем је Мари заустављен у осмини финала, а потом је и наставио низ у Пекингу и сада у Шангају.

Српски тенисер није изгубио ни сет још од финала УС опена, а сада ће имати прилику да обезбеди 13. узастопно финале.

“Не дозвољавам себи да изгубим концентрацију и посвећеност на било ком турниру јер тенис је мој живот. Немам одговорност само према себи, већ и према тиму људи који путује са мном, тако да морам сваком турниру да приђем једнако професионално и озбиљно. Покушавам да дам максимум сваки пут кад се нађем на терену“, каже Ђоковић, који је у Шангају тријумфовао 2012. и 2013. године.

У финалу пре две године савладао је управо Марија, и то у мечу у којем је Шкот сервирао за меч, водио 30:0, а онда се догодио овај поен:

До краја је Ђоковић спасао пет меч лопти и остварио победу којом је тада прекинуо низ пораза у важним мечевима.

Од тада је Новак доминантан и у ривалству са Маријем, а тренутно је таква ситуација и у односу на све остале.

“Бити број један доноси додатну димензију одговорности и пажње. Мораш добро да се држиш јер сви против тебе још више желе победу“, каже српски тенисер и додаје да не мисли да је “јасан фаворит“ у дуелу са Маријем.

Шкот је три пута славио у Шангају (2008, 2010, 2011), а у четвртфиналу са Бердихом одиграо је један од најбољих мечева у иначе доброј сезони.

“Свестан сам да ме чека екстремно тежак меч, игра веома добро током целе године. Веома је важно што сам брзо завршио посао сада јер је веома касно. Сада ћу да се опоравим, да фино, дуго спавам и да одиграм добар меч у суботу, мада ће сигурно бити тешко“, каже Мари.

Претходно, од 10.30 по средњоевропском времену, у другом полуфиналу састају се Рафаел Надал и Жо-Вилфред Цонга.

Шпанац је прошле недеље у Пекингу дошао до финала, још се не може са сигурношћу рећи да је на путу да буде онај стари, али има много обећавајућих знакова – остао је миран у узбудљивој завршници са Карловићем, врло мало је грешио против Раонића, а Вавринки је препустио само три гема, мада је и Швајцарац одиграо ужасно.

Ни Цонга није имаш сезону из снова – мучи се са повредама, није још догурао ни до 30 победа ове сезоне, али јесте освојио једну титулу, у Мецу. На путу до полуфинала изгубио је по сет од Робреда, Рамоса и Андерсона, а у суботу ће имати прилику да се пласира у своје четврто Мастерс финале.

Надал и Цонга до сада су се састали 11 пута, а Шпанац води са 8-3, мада су последњи пут играли у Монте Карлу 2013. године, када је Рафа славио 6:3, 7:6.

Коментари / 0

Оставите коментар