Video: Sjećate li se 2012.? Novak i Endi opet u Šangaju!

Novak Đoković i Endi Mari u subotu od 14 časova po srednjoevropskom vremenu igraju polufinale turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju.

Tenis 17.10.2015 | 10:20
Video: Sjećate li se 2012.? Novak i Endi opet u Šangaju!

Biće to 29. međusobni okršaj njih dvojice, Novak vodi sa 19-9, ali je Škot dobio poslednji duel, nedavno u finalu Rodžers kupa u Montrealu.

Međutim, od tada je Đoković u briljantnoj formi – osvojio je US open na kojem je Mari zaustavljen u osmini finala, a potom je i nastavio niz u Pekingu i sada u Šangaju.

Srpski teniser nije izgubio ni set još od finala US opena, a sada će imati priliku da obezbedi 13. uzastopno finale.

“Ne dozvoljavam sebi da izgubim koncentraciju i posvećenost na bilo kom turniru jer tenis je moj život. Nemam odgovornost samo prema sebi, već i prema timu ljudi koji putuje sa mnom, tako da moram svakom turniru da priđem jednako profesionalno i ozbiljno. Pokušavam da dam maksimum svaki put kad se nađem na terenu“, kaže Đoković, koji je u Šangaju trijumfovao 2012. i 2013. godine.

U finalu pre dve godine savladao je upravo Marija, i to u meču u kojem je Škot servirao za meč, vodio 30:0, a onda se dogodio ovaj poen:

Do kraja je Đoković spasao pet meč lopti i ostvario pobedu kojom je tada prekinuo niz poraza u važnim mečevima.

Od tada je Novak dominantan i u rivalstvu sa Marijem, a trenutno je takva situacija i u odnosu na sve ostale.

“Biti broj jedan donosi dodatnu dimenziju odgovornosti i pažnje. Moraš dobro da se držiš jer svi protiv tebe još više žele pobedu“, kaže srpski teniser i dodaje da ne misli da je “jasan favorit“ u duelu sa Marijem.

Škot je tri puta slavio u Šangaju (2008, 2010, 2011), a u četvrtfinalu sa Berdihom odigrao je jedan od najboljih mečeva u inače dobroj sezoni.

“Svestan sam da me čeka ekstremno težak meč, igra veoma dobro tokom cele godine. Veoma je važno što sam brzo završio posao sada jer je veoma kasno. Sada ću da se oporavim, da fino, dugo spavam i da odigram dobar meč u subotu, mada će sigurno biti teško“, kaže Mari.

Prethodno, od 10.30 po srednjoevropskom vremenu, u drugom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Žo-Vilfred Conga.

Španac je prošle nedelje u Pekingu došao do finala, još se ne može sa sigurnošću reći da je na putu da bude onaj stari, ali ima mnogo obećavajućih znakova – ostao je miran u uzbudljivoj završnici sa Karlovićem, vrlo malo je grešio protiv Raonića, a Vavrinki je prepustio samo tri gema, mada je i Švajcarac odigrao užasno.

Ni Conga nije imaš sezonu iz snova – muči se sa povredama, nije još dogurao ni do 30 pobeda ove sezone, ali jeste osvojio jednu titulu, u Mecu. Na putu do polufinala izgubio je po set od Robreda, Ramosa i Andersona, a u subotu će imati priliku da se plasira u svoje četvrto Masters finale.

Nadal i Conga do sada su se sastali 11 puta, a Španac vodi sa 8-3, mada su poslednji put igrali u Monte Karlu 2013. godine, kada je Rafa slavio 6:3, 7:6.

Komentari / 0

Ostavite komentar