Сеп Блатер у епизоди: И'лл бе бацк!

Одлазећи председник ФИФА, који је тренутно под суспензијом, још није рекао последњу реч.

Фудбал 19.10.2015 | 08:20
Сеп Блатер у епизоди: И'лл бе бацк!

Челник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер, који је суспендован на 90 дана због кривичне истраге која се води против њега, изјавио је да планира да се врати на посао како би предао функцију свом наследнику после избора наредног фебруара.

Етички комитет ФИФА суспендовао је Блатера 8. октобра због кривичне истраге која се води против њега.

Он је оптужен да је потписао неповољан уговор за ФИФА везано за телевизијска права, као и за "нелојалну исплату" председнику Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишелу Платинију од 1,35 милиона фунти, девет година пошто је Француз обавио посао за Блатера.

Обојица су негирали неправилности, али су суспендовани на три месеца.

"Ако сада побегнем и пустим да све падне, омаловажићу се. Мој циљ је да водим Конгрес ФИФА у фебруару", рекао је Блатер за регионалну швајцарску телевизију РРОТВ.

Блатер, који је 18 година на челу ФИФА, поднео је оставку почетком јуна, четири дана пошто је добио свој пети мандат, због великог притиска јавности после хапшења неколицине високих званичника светске "куће фудбала" у склопу истраге америчких власти о корупцији у фудбалу.

Он је рекао да ће остати на челу ФИФА док се не изабере нови председник на изборима 26. фебруара наредне године.

Блатер је Платинију 2011. године исплатио 1,35 милиона фунти за посао саветника који је бивши француски репрезентативац обављао од 1999. до 2002. године. Блатер је рекао да је исплата каснила девет година због финансијске ситуације у ФИФА.

Блатер је навео да је постигао "џентлменски договор" са Платинијем око исплате.

"То је био уговор који сам имао са Мишелом Платинијем, џентлменски договор који је поштован до краја", рекао је 79-годишњи Швајцарац.

Он је додао да је био шокиран суспензијом ФИФА.

"Иако је тешко сварити такву одлуку, у исто време је и олакшање. Сада не радим и могу да бринем о себи", навео је Блатер.

Коментари / 0

Оставите коментар