Sep Blater u epizodi: I'll be back!

Odlazeći predsednik FIFA, koji je trenutno pod suspenzijom, još nije rekao poslednju reč.

Fudbal 19.10.2015 | 08:20
Sep Blater u epizodi: I'll be back!

Čelnik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater, koji je suspendovan na 90 dana zbog krivične istrage koja se vodi protiv njega, izjavio je da planira da se vrati na posao kako bi predao funkciju svom nasledniku posle izbora narednog februara.

Etički komitet FIFA suspendovao je Blatera 8. oktobra zbog krivične istrage koja se vodi protiv njega.

On je optužen da je potpisao nepovoljan ugovor za FIFA vezano za televizijska prava, kao i za "nelojalnu isplatu" predsedniku Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelu Platiniju od 1,35 miliona funti, devet godina pošto je Francuz obavio posao za Blatera.

Obojica su negirali nepravilnosti, ali su suspendovani na tri meseca.

"Ako sada pobegnem i pustim da sve padne, omalovažiću se. Moj cilj je da vodim Kongres FIFA u februaru", rekao je Blater za regionalnu švajcarsku televiziju RROTV.

Blater, koji je 18 godina na čelu FIFA, podneo je ostavku početkom juna, četiri dana pošto je dobio svoj peti mandat, zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja nekolicine visokih zvaničnika svetske "kuće fudbala" u sklopu istrage američkih vlasti o korupciji u fudbalu.

On je rekao da će ostati na čelu FIFA dok se ne izabere novi predsednik na izborima 26. februara naredne godine.

Blater je Platiniju 2011. godine isplatio 1,35 miliona funti za posao savetnika koji je bivši francuski reprezentativac obavljao od 1999. do 2002. godine. Blater je rekao da je isplata kasnila devet godina zbog finansijske situacije u FIFA.

Blater je naveo da je postigao "džentlmenski dogovor" sa Platinijem oko isplate.

"To je bio ugovor koji sam imao sa Mišelom Platinijem, džentlmenski dogovor koji je poštovan do kraja", rekao je 79-godišnji Švajcarac.

On je dodao da je bio šokiran suspenzijom FIFA.

"Iako je teško svariti takvu odluku, u isto vreme je i olakšanje. Sada ne radim i mogu da brinem o sebi", naveo je Blater.

Komentari / 0

Ostavite komentar