Митровић: Стрпљења, молићу... И ова Звезда има снагу!

"Незахвално је поредити прошли и нови тим. Потребно је време, овај састав тек ће показати квалитет", уверава капитен Црвене звезде Телеком.

Кошарка 17.10.2015 | 09:00
Митровић: Стрпљења, молићу... И ова Звезда има снагу!

Почело је стрепњом, а завршено слављем Комбанк арене.

На "отварању" евролигашке сезоне, Црвена звезда Телеком тражила се против Стразбура до тајм-аута при резултату 6:12. Потом је пуном концентрацијом и јаком одбраном увела себе у ритам, па на челу са Цирбесом, Јовићем и Гудурићем одвела меч у правцу којим је хтела.

На трибинама је било 14.338 гледалаца и није им било пријатно док су гости из Француске погађали у низу. Сумња је у тим моментима била неизбежна. Појављивала се и нервоза. Многи су први пут ове сезоне уживо видели нови тим, наследнике најуспешнијег састава у клупској историји.

Капитен Звезде Лука Митровић једини је преостали носилац игре из прошлогодишњег ростера. У разговору са новинарима после победе на премијери, рекао је да не би требало поредити снагу прошлих и нових црвено-белих.

"Незахвално је причати шта је имао прошли тим, а шта нема овај. Поготово је незахвално да то радимо ми који смо били ту. Шта је било - било је, дошли су други играчи, другачији типови играча и једноставно треба да се 'похватамо' што је пре могуће, а онда ћемо тек показати снагу овог тима. Потребно нам је време и мислим да ће, како време буде одмицало, ова екипа све више и више показивати свој квалитет", уверава Митровић.

Црвено-бели уписали су вишеструко важан тријумф - повели су у међусобним дуелима са пројектованим ривалом за пласман и то су учинили убедљивом разликом.

"Изузетно важан тријумф, јер нас очекује паклено тежак распоред у Евролиги. Имамо два везана гостовања (Реал, Химки), па нам долази Фенербахче. Зато је јако битно што смо овако отворили сезону, па са неким олакшањем можемо да се окренемо наредним утакмицама, пре свега у Јадранској лиги, која нам је на првом месту, па онда о Евролиги", додао је.

Колико Звезда може боље од виђеног у четвртак?

"Има ту ствари, наравно. У одбрани је то доста добро изгледало, не рачунајући прву четвртину. Мислим да смо од тог дела доста добро одговорили захтевима. Знали смо одакле нам прети највећа опасност. Успели смо да то исконтролишемо у другој четвртини, до краја полувремена, па је и њима постало теже да играју, теже су проналазили решења".

"Видело се у првој четвртини да има простора за напредак, мало смо се мучили у нападу у том периоду, али није нас ишао напад, па смо појачали одбрану, растрчали смо се, она долази и доста лаких поена, погођених шутева, када и они морају да размишљају о затварању неких опција. Мислим да је резултат последица агресивности која се може видети по резултату".

Пред црвено-белима је паклен евролигашки распоред, у којем би свака њихова победа била равна подвигу (Реал и Химки гостовања, па Фенербахче у Београду, па Бајерн у Минхену). Са друге стране, у АБА лиги се више неће играти у "убрзаном" ритму.

"Сада ће бити мало више времена за уигравање. То нам је фалило, јер није било много времена, због згуснутог распореда. Имаћемо шансу и да се одморимо и да тренирамо, па ћемо ставити акценат на ствари које нису функционисале. Није их било пуно на овом мечу, што не значи да их неће бити на наредним, али на нама је да то што пре исправимо".

Његови млађи саиграчи Марко Гудурић и Никола Ребић у важном тренутку су играли истовремено (уз Симоновића, Лазића и Цирбеса). Митровић је открио шта им је рекао пре утакмице.

"Та минутажа им није поклоњена. Заслужили су је од првог дана, тренингом, понашањем, радом. Сад је на њима да оправдају то поверење. Мислим да раде добар посао. Рекао сам им да се и од њих, као и од свих нас, очекује допринос у одбрани, што они свакако доносе. У нападу им је потребно мало времена и рутине да се ослободе".

Митровић је завршио утакмицу са 13 поена и шест скокова. Прву од две тројке прославио је стиснутом песницом.

"Прво полувреме сам 'отворио' са три промашена полагања. На сву срећу, то се није одразило на резултат. У другој четвртини смо направили шта је било потребно, па смо се заједно вратили и заиграли како би и требало", додао је млади крилни центар.

"Навијачи? Мало смо се и размазили"
Капитен Звезде говорио је и о посети у хали и подршци која је стизала са трибина.
"Фино је била попуњена хала. Ми смо се мало размазили сада, па навикли да сваку утакмицу имамо 20.000 људи. Не знам да ли нека екипа у Европи има просек од 15.000 гледалаца, тако да је ово била изузетно лепа посета и добро навијање. Својом игром и лаганим поенима смо подгрејали атмосферу на трибинама, а онда је лакше нама да играмо. Кад се публика још дигне, уживање је играти".

Коментари / 0

Оставите коментар