Mitrović: Strpljenja, moliću... I ova Zvezda ima snagu!

"Nezahvalno je porediti prošli i novi tim. Potrebno je vreme, ovaj sastav tek će pokazati kvalitet", uverava kapiten Crvene zvezde Telekom.

Košarka 17.10.2015 | 09:00
Mitrović: Strpljenja, moliću... I ova Zvezda ima snagu!

Počelo je strepnjom, a završeno slavljem Kombank arene.

Na "otvaranju" evroligaške sezone, Crvena zvezda Telekom tražila se protiv Strazbura do tajm-auta pri rezultatu 6:12. Potom je punom koncentracijom i jakom odbranom uvela sebe u ritam, pa na čelu sa Cirbesom, Jovićem i Gudurićem odvela meč u pravcu kojim je htela.

Na tribinama je bilo 14.338 gledalaca i nije im bilo prijatno dok su gosti iz Francuske pogađali u nizu. Sumnja je u tim momentima bila neizbežna. Pojavljivala se i nervoza. Mnogi su prvi put ove sezone uživo videli novi tim, naslednike najuspešnijeg sastava u klupskoj istoriji.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović jedini je preostali nosilac igre iz prošlogodišnjeg rostera. U razgovoru sa novinarima posle pobede na premijeri, rekao je da ne bi trebalo porediti snagu prošlih i novih crveno-belih.

"Nezahvalno je pričati šta je imao prošli tim, a šta nema ovaj. Pogotovo je nezahvalno da to radimo mi koji smo bili tu. Šta je bilo - bilo je, došli su drugi igrači, drugačiji tipovi igrača i jednostavno treba da se 'pohvatamo' što je pre moguće, a onda ćemo tek pokazati snagu ovog tima. Potrebno nam je vreme i mislim da će, kako vreme bude odmicalo, ova ekipa sve više i više pokazivati svoj kvalitet", uverava Mitrović.

Crveno-beli upisali su višestruko važan trijumf - poveli su u međusobnim duelima sa projektovanim rivalom za plasman i to su učinili ubedljivom razlikom.

"Izuzetno važan trijumf, jer nas očekuje pakleno težak raspored u Evroligi. Imamo dva vezana gostovanja (Real, Himki), pa nam dolazi Fenerbahče. Zato je jako bitno što smo ovako otvorili sezonu, pa sa nekim olakšanjem možemo da se okrenemo narednim utakmicama, pre svega u Jadranskoj ligi, koja nam je na prvom mestu, pa onda o Evroligi", dodao je.

Koliko Zvezda može bolje od viđenog u četvrtak?

"Ima tu stvari, naravno. U odbrani je to dosta dobro izgledalo, ne računajući prvu četvrtinu. Mislim da smo od tog dela dosta dobro odgovorili zahtevima. Znali smo odakle nam preti najveća opasnost. Uspeli smo da to iskontrolišemo u drugoj četvrtini, do kraja poluvremena, pa je i njima postalo teže da igraju, teže su pronalazili rešenja".

"Videlo se u prvoj četvrtini da ima prostora za napredak, malo smo se mučili u napadu u tom periodu, ali nije nas išao napad, pa smo pojačali odbranu, rastrčali smo se, ona dolazi i dosta lakih poena, pogođenih šuteva, kada i oni moraju da razmišljaju o zatvaranju nekih opcija. Mislim da je rezultat posledica agresivnosti koja se može videti po rezultatu".

Pred crveno-belima je paklen evroligaški raspored, u kojem bi svaka njihova pobeda bila ravna podvigu (Real i Himki gostovanja, pa Fenerbahče u Beogradu, pa Bajern u Minhenu). Sa druge strane, u ABA ligi se više neće igrati u "ubrzanom" ritmu.

"Sada će biti malo više vremena za uigravanje. To nam je falilo, jer nije bilo mnogo vremena, zbog zgusnutog rasporeda. Imaćemo šansu i da se odmorimo i da treniramo, pa ćemo staviti akcenat na stvari koje nisu funkcionisale. Nije ih bilo puno na ovom meču, što ne znači da ih neće biti na narednim, ali na nama je da to što pre ispravimo".

Njegovi mlađi saigrači Marko Gudurić i Nikola Rebić u važnom trenutku su igrali istovremeno (uz Simonovića, Lazića i Cirbesa). Mitrović je otkrio šta im je rekao pre utakmice.

"Ta minutaža im nije poklonjena. Zaslužili su je od prvog dana, treningom, ponašanjem, radom. Sad je na njima da opravdaju to poverenje. Mislim da rade dobar posao. Rekao sam im da se i od njih, kao i od svih nas, očekuje doprinos u odbrani, što oni svakako donose. U napadu im je potrebno malo vremena i rutine da se oslobode".

Mitrović je završio utakmicu sa 13 poena i šest skokova. Prvu od dve trojke proslavio je stisnutom pesnicom.

"Prvo poluvreme sam 'otvorio' sa tri promašena polaganja. Na svu sreću, to se nije odrazilo na rezultat. U drugoj četvrtini smo napravili šta je bilo potrebno, pa smo se zajedno vratili i zaigrali kako bi i trebalo", dodao je mladi krilni centar.

"Navijači? Malo smo se i razmazili"
Kapiten Zvezde govorio je i o poseti u hali i podršci koja je stizala sa tribina.
"Fino je bila popunjena hala. Mi smo se malo razmazili sada, pa navikli da svaku utakmicu imamo 20.000 ljudi. Ne znam da li neka ekipa u Evropi ima prosek od 15.000 gledalaca, tako da je ovo bila izuzetno lepa poseta i dobro navijanje. Svojom igrom i laganim poenima smo podgrejali atmosferu na tribinama, a onda je lakše nama da igramo. Kad se publika još digne, uživanje je igrati".

Komentari / 0

Ostavite komentar