Анализа: Партизанова вртешка - 13 тренера за 11 година!!!

Посао тренера фудбалског клуба Партизан је један од најнесигурнијих.

Фудбал 16.10.2015 | 23:45
Анализа: Партизанова вртешка - 13 тренера за 11 година!!!

Ни тутуле, ни пласман у групну фазу европских такмичења, ни победе у вечитим дербијима некада нису били довољни да се сачува клупа.

Љубинко Друловић је 13. тренер Партизана у последњих 11 година, трећи у 2015. години после Марка Николића и Зорана Милинковића.

Најмање успешан у протеклој деценији свакако је био Немац Јирген Ребер који није ни освојио трофеј ни забележио победу у дербију. А при помену његовог имена, навијачи се углавном сете Артмедије и Петах Тикве.

Једна од најуспешнијих ера клуба почиње са Славишом Јокановић који је и најдуже задржао у последњој деценији. Остао је 21 месец и освојио две дупле круне. На кратко га је наследио Горан Стевановић, а онда је у Хумску стигао Александар Станојевић.

Љубимац навијача је за 20 месеци на клупи Партизана забележио чак пет победа у вечитим дербијима, а екипа је играла и у групној фази Лиге шампиона.

Отишао је уз доста буке. Наследио га је Аврам Грант који је ни крив ни дужан освојио титуле, али уз три пораза од Звезде.

Најтрусније је било од 2012. године када су промењена чак четворица тренера. Ни титуле нису спасле Владимира Вермезовића и Вука Рашовића отказа.

Низ од неколико ремија или пораза је кажњаван губитком посла. Тако је било и са Марко Николићем је зимус остао без посла, а сада и Зоран Милинковић коме добри резултати у Европи нису успели да надоместе очајан учинак Партизана у Суперлиги.

Коментари / 0

Оставите коментар