Analiza: Partizanova vrteška - 13 trenera za 11 godina!!!

Posao trenera fudbalskog kluba Partizan je jedan od najnesigurnijih.

Fudbal 16.10.2015 | 23:45
Analiza: Partizanova vrteška - 13 trenera za 11 godina!!!

Ni tutule, ni plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja, ni pobede u večitim derbijima nekada nisu bili dovoljni da se sačuva klupa.

Ljubinko Drulović je 13. trener Partizana u poslednjih 11 godina, treći u 2015. godini posle Marka Nikolića i Zorana Milinkovića.

Najmanje uspešan u protekloj deceniji svakako je bio Nemac Jirgen Reber koji nije ni osvojio trofej ni zabeležio pobedu u derbiju. A pri pomenu njegovog imena, navijači se uglavnom sete Artmedije i Petah Tikve.

Jedna od najuspešnijih era kluba počinje sa Slavišom Jokanović koji je i najduže zadržao u poslednjoj deceniji. Ostao je 21 mesec i osvojio dve duple krune. Na kratko ga je nasledio Goran Stevanović, a onda je u Humsku stigao Aleksandar Stanojević.

Ljubimac navijača je za 20 meseci na klupi Partizana zabeležio čak pet pobeda u večitim derbijima, a ekipa je igrala i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Otišao je uz dosta buke. Nasledio ga je Avram Grant koji je ni kriv ni dužan osvojio titule, ali uz tri poraza od Zvezde.

Najtrusnije je bilo od 2012. godine kada su promenjena čak četvorica trenera. Ni titule nisu spasle Vladimira Vermezovića i Vuka Rašovića otkaza.

Niz od nekoliko remija ili poraza je kažnjavan gubitkom posla. Tako je bilo i sa Marko Nikolićem je zimus ostao bez posla, a sada i Zoran Milinković kome dobri rezultati u Evropi nisu uspeli da nadomeste očajan učinak Partizana u Superligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar