Шангај: Солидан Томић, али - Ноле је у 1/2-финалу! Рафа ''згазио'' Стана!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале АТП Мастерса у Шангају победом над Бернардом Томићем у два сета. Шпански тенисер Рафаел Надал прегазио је Стана Вавринку резултатом 6:2:, 6:1, у четвртфиналу АТП Мастерса у Шангају.

Тенис 16.10.2015 | 15:20
Шангај: Солидан Томић, али - Ноле је у 1/2-финалу! Рафа ''згазио'' Стана!

Ђоковић је коначно добио прави отпор противника, али је он трајао само један сет и Новак је славио резултатом 7:6 (8-6), 6:1.

Ово је био шести међусобни дуел двојице тенисера, а Ђоковић је остварио исто толико победа.

Победник овог меча у полуфиналу ће се састати са бољим из дуела Енди Мари – Томаш Бердих. Први полуфинални пар чине Рафаел Надал и Жо-Вилфред Цонга. Против Британца води 19-9, а против Бердиха 19-2 у међусобним мечевима.

Српски играч није одиграо на нивоу из претходних мечева, док је са друге стране мреже имао изузетно расположеног противника. Од старта је било узбудљиво, Аустралијанац се некако држао, али када је Новак повео са 4:2 чинило се да је у крај.

Међутим, Томић је експресно одговорио дубоким ритернима и вратио егал, а онда изборио и тај брејк уз неколико изузетних поена. Србин је у два наврата имао мини брејк вишка, сервирао при резултату 6:5, али је Томић погодио винер из ритерна. Ипак, није имао снаге и неизнуђеном грешком дозволио Новаку да добије први сет – 7:6 (8-5).

То је био први тај брејк који је први играч света играо још од четвртфинала УС опена, ли је после њега ишло много лакше. Три пута је одузео сервис ривалу за нову сигурну победу.

Ђоковић је меч завршио са 29 директних поена и 20 неизнуђених грешака, док је тај однос код Бернарда био 26:33.

Надал је наставио да подиже форму, а посао против четвртог играча света завршио је за нешто више од сат времена игре.

Шпанац је потпуно искористио очајну партију Швајцарца и обезбедио полуфинале са Французем Жо-Вилфредом Цонгом који је после велике борбе у три сета избацио Кевина Андерсона.

Меч у Шангају почео је несигурним сервис гемом Рафе који је противнику просто нудио брејк лопте, али је Вавринка био непрецизан приликом сваког изједначења. Надал се извукао, а потом у следећем гему пропустио брејк лопту.

Играло се гем за гем до резултата 3:2, а онда је кренула стравична серија момка са Маљорке од осам узастопних гемова. Стан је превише грешио и када год би имао какву-такву шансу да се врати он би слао лоптицу далеко у аут.

На крају меча Вавринка се потпуно предао и успео само да се упише на семафор у другом сету и тако избегне ’кромпир’. 30-годишњак је приказао веома лошу партију, био је потпуно незаинтересован и моментално је напустио централни терен у Шангају.

За укупно 15 гемова Вавринка је направио чак 34 неизнуђене грешке што је Шпанац лагано искористио и уписао друго узастопно полуфинале на кинеској турнеји.

Коментари / 0

Оставите коментар