Šangaj: Solidan Tomić, ali - Nole je u 1/2-finalu! Rafa ''zgazio'' Stana!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Šangaju pobedom nad Bernardom Tomićem u dva seta. Španski teniser Rafael Nadal pregazio je Stana Vavrinku rezultatom 6:2:, 6:1, u četvrtfinalu ATP Mastersa u Šangaju.

Tenis 16.10.2015 | 15:20
Šangaj: Solidan Tomić, ali - Nole je u 1/2-finalu! Rafa ''zgazio'' Stana!

Đoković je konačno dobio pravi otpor protivnika, ali je on trajao samo jedan set i Novak je slavio rezultatom 7:6 (8-6), 6:1.

Ovo je bio šesti međusobni duel dvojice tenisera, a Đoković je ostvario isto toliko pobeda.

Pobednik ovog meča u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Endi Mari – Tomaš Berdih. Prvi polufinalni par čine Rafael Nadal i Žo-Vilfred Conga. Protiv Britanca vodi 19-9, a protiv Berdiha 19-2 u međusobnim mečevima.

Srpski igrač nije odigrao na nivou iz prethodnih mečeva, dok je sa druge strane mreže imao izuzetno raspoloženog protivnika. Od starta je bilo uzbudljivo, Australijanac se nekako držao, ali kada je Novak poveo sa 4:2 činilo se da je u kraj.

Međutim, Tomić je ekspresno odgovorio dubokim riternima i vratio egal, a onda izborio i taj brejk uz nekoliko izuzetnih poena. Srbin je u dva navrata imao mini brejk viška, servirao pri rezultatu 6:5, ali je Tomić pogodio viner iz riterna. Ipak, nije imao snage i neiznuđenom greškom dozvolio Novaku da dobije prvi set – 7:6 (8-5).

To je bio prvi taj brejk koji je prvi igrač sveta igrao još od četvrtfinala US opena, li je posle njega išlo mnogo lakše. Tri puta je oduzeo servis rivalu za novu sigurnu pobedu.

Đoković je meč završio sa 29 direktnih poena i 20 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod Bernarda bio 26:33.

Nadal je nastavio da podiže formu, a posao protiv četvrtog igrača sveta završio je za nešto više od sat vremena igre.

Španac je potpuno iskoristio očajnu partiju Švajcarca i obezbedio polufinale sa Francuzem Žo-Vilfredom Congom koji je posle velike borbe u tri seta izbacio Kevina Andersona.

Meč u Šangaju počeo je nesigurnim servis gemom Rafe koji je protivniku prosto nudio brejk lopte, ali je Vavrinka bio neprecizan prilikom svakog izjednačenja. Nadal se izvukao, a potom u sledećem gemu propustio brejk loptu.

Igralo se gem za gem do rezultata 3:2, a onda je krenula stravična serija momka sa Maljorke od osam uzastopnih gemova. Stan je previše grešio i kada god bi imao kakvu-takvu šansu da se vrati on bi slao lopticu daleko u aut.

Na kraju meča Vavrinka se potpuno predao i uspeo samo da se upiše na semafor u drugom setu i tako izbegne ’krompir’. 30-godišnjak je prikazao veoma lošu partiju, bio je potpuno nezainteresovan i momentalno je napustio centralni teren u Šangaju.

Za ukupno 15 gemova Vavrinka je napravio čak 34 neiznuđene greške što je Španac lagano iskoristio i upisao drugo uzastopno polufinale na kineskoj turneji.

Komentari / 0

Ostavite komentar