Путници напали посаду чешког авиона

Путници чартер лета из Тел Авива у Париз напали су у четвртак посаду авиона чешке компаније "Травел Сервис" која је требало да их превезе и тражили да се промјени авион и компанија, зато што се плаше да лете са Чесима или било којом компанијом осим израелске.

Свијет 16.10.2015 | 14:14
Путници напали посаду чешког авиона

Јучерашњи чартер лет чешког авиона са мјешовитом посадом, чешким пилотима и стјуардесама уз два израелска стјуарда, унајмила је израелска авиокомпанија "Аркија". Међутим, још на аеродрому Бен Гурион у Тел Авиву путници су почели да се свађају, псују и нападају чешке стјуардесе и бучно захтијевају да их преузме нека израелска компанија јер се плаше да лете са Чесима.

Путнике је смирила тек интервенција израелске полиције али неки од њих су одбили да уђу у чешки авион.

"Платио сам да летим с израелском компанијом а не са Чесима. Безбједно се осјећам само с израелском авиокомпанијом", објаснио је за локалне медије један огорчени путник.

"Аркија" је потврдила инцидент и навела да је шокирана, посебно зато што чешки авиопревозник "Травел Сервис" спада у најпоузданије чартер компаније у Европи, а своје путнике на његове летове редовно шаље неколико израелских компанија.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мики

16.10.2015 14:33

Зидовска посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТРАХ

16.10.2015 20:20

Оправдан страх и неповјерење. Сад је то пресл у манију али како се казе ' кога су змије клале и густера се боји'.

ОДГОВОРИТЕ