Орић се у понедјељак изјашњава о кривици

У понедјељак, 19. октобра, заказано је изјашњавање о кривици Насера Орића у Суду БиХ поводом оптужбе за кривично дјело ратни злочин над ратним заробљеницима у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац.

Босна и Херцеговина 16.10.2015 | 12:58
Орић се у понедјељак изјашњава о кривици

 

Насер Орић ће се у понедјељак у 12 сати изјаснити о кривици која му се ставља на терет за ратни злочин над ратним заробљеницима.

"Уколико се изјасни да је крив услиједит ће пресуда, а уколико се изјасни да није крив тек ће се онда формирати Судско вијеће којем ће бити достављен предмет и пред којим ће се одвијати главни судски претрес и суђење", потврдила је за Клиx.ба Лејла Човић, адвокат Насера Орића.

Из адвокатског тима Насера Орића истичу како им је тужилац тек доставио оптужницу и доказе и како се види ко су свједоци оптужбе, али је још увијек рано говорити о евентуалном исходу суђења.

Подсјећамо, Оптужницу у предмету "Насер Орић и други", која је подигнута 27. аугуста, Суд Босне и Херцеговине потврдио је у септембру.

Насера Орића и Сабахудина Мухића се терети да су током рата на подручју Сребренице и Братунца, у својству заповједника и припадника снага Армије РБиХ, поступали противно одредбама Међународног хуманитарног права и Женевских конвенција.

(Клиx.ба)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Серафим

16.10.2015 11:30

20 година се сета на слободи сутра се изјасњава да није крив!!???и двадесет година це да се суди и за двадессет година це се донети судска пресуда сто знаци да це бити осудјен или ослободјен ако буде зивео ко врана 120 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

16.10.2015 13:43

Како да волим једну државу која пушта једног монструма и кољача да слободно хода...мрзим Босну

Name

Фадил

16.10.2015 12:18

Кољач и Криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

16.10.2015 12:24

Доживотно на робију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боцко

16.10.2015 12:38

Не знам због чега онда и генерала Ратка Младића не пусте да се брани са слободе. Ни он није признао кривицу. Кад могу бити кољачи на слободи као Насер Орић који су својеручно клали по Братунцу и околини Сребренице, онда могу са слободе да се бране и српски хероји

ОДГОВОРИТЕ