Orić se u ponedjeljak izjašnjava o krivici

U ponedjeljak, 19. oktobra, zakazano je izjašnjavanje o krivici Nasera Orića u Sudu BiH povodom optužbe za krivično djelo ratni zločin nad ratnim zarobljenicima u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac.

Bosna i Hercegovina 16.10.2015 | 12:58
Orić se u ponedjeljak izjašnjava o krivici

 

Naser Orić će se u ponedjeljak u 12 sati izjasniti o krivici koja mu se stavlja na teret za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima.

"Ukoliko se izjasni da je kriv uslijedit će presuda, a ukoliko se izjasni da nije kriv tek će se onda formirati Sudsko vijeće kojem će biti dostavljen predmet i pred kojim će se odvijati glavni sudski pretres i suđenje", potvrdila je za Klix.ba Lejla Čović, advokat Nasera Orića.

Iz advokatskog tima Nasera Orića ističu kako im je tužilac tek dostavio optužnicu i dokaze i kako se vidi ko su svjedoci optužbe, ali je još uvijek rano govoriti o eventualnom ishodu suđenja.

Podsjećamo, Optužnicu u predmetu "Naser Orić i drugi", koja je podignuta 27. augusta, Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je u septembru.

Nasera Orića i Sabahudina Muhića se tereti da su tokom rata na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu zapovjednika i pripadnika snaga Armije RBiH, postupali protivno odredbama Međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija.

(Klix.ba)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Serafim

16.10.2015 11:30

20 godina se seta na slobodi sutra se izjasnjava da nije kriv!!???i dvadeset godina ce da se sudi i za dvadesset godina ce se doneti sudska presuda sto znaci da ce biti osudjen ili oslobodjen ako bude ziveo ko vrana 120 godina.

ODGOVORITE
Name

xxx

16.10.2015 13:43

Kako da volim jednu državu koja pušta jednog monstruma i koljača da slobodno hoda...mrzim Bosnu

Name

Fadil

16.10.2015 12:18

Koljač i Kriminalac.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

16.10.2015 12:24

Doživotno na robiju!

ODGOVORITE
Name

bocko

16.10.2015 12:38

Ne znam zbog čega onda i generala Ratka Mladića ne puste da se brani sa slobode. Ni on nije priznao krivicu. Kad mogu biti koljači na slobodi kao Naser Orić koji su svojeručno klali po Bratuncu i okolini Srebrenice, onda mogu sa slobode da se brane i srpski heroji

ODGOVORITE